AKTUELNO

Devojčica Danka Ilić (2) je ubijena, a zbog ovog zločina koji je uzdrmao Srbiju uhapšena su dvojica osumnjičenih kojima je juče određen pritvor, od kojih je jedan priznao da je imao i pomagače nakon zločina.

Ibro Ibrahimović iz Biroa protiv trgovine ljudima je rekao da policija radi kako treba, da vidi koliko je neko pomagao ubicama.

- Desilo se ono najgore, desetak dana smo se nadali da je dete živo - rekao je Ibrahimović i dodao da moramo da lečimo svoje društvo, da se ovakve devijantne pojave ne ponavljaju.

Foto: TV Pink Printscreen

Dr Ljubiša Božić specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak kazao je da izvršioci iz sebi poznatog razloga ne žele da otkriju gde je telo.

- Oni su se do neke mere otvarali, ali bojim se da će ovo ćutanje još potrajati. U nekom trenutku će nešto ukazati na nešto - ocenio je Božić u Novom vikend jutru Jovane Jeremić na TV Pink.

Advokatica Milica R. Mitrović navela je da postoji mogućnost da ubica ne zna gde je telo trenutno.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, Privatna arhiva

Kako je pojasnila, ukoliko je telo naknadno pomereno zaista postoji mogućnost da ubica sada ne zna gde je telo.

- Ukoliko je tačno da je jedan počinilac detaljno objasnio kako je počinjeno delo, nejasno je zašto nije rekao gde se telo nalazi - kazala je Mitrović.

Ona je rekla da se ovo delo kvalifikuje kao teško ubistvo i da postoje osobe koje su pružile pomoć nakon izvršenja krivičnog dela.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zaprećena kazna bila bi do osam godina zatvora - navela je Mitrović i dodala da ukoliko je brat počinilac dela, zakon na to gleda drugačije.

Božić je rekao da postoji mogućnost i da se ubica zatvorio, odnosno da više ne želi da govori o tome.

- Zatvorenost ljudi je karakteristika tog kraja, opcije su vrlo otvorene - kazao je i dodao da što više vremena prođe to je lošiji ishod obdukcije.

- Mislim da u ovom trenutku to nije toliko primarno, bilo bi da obojica ćute. To što su rekli u Tužilaštvu ima težinu - naglasio je.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Povodom toga što je, kako se tvrdi, nakon udarca kolima dete zadavljeno, dr Božić kaže da je to ljudska katastrofa, da su to neljudi.

- Taj strah njihov? Ma kakav strah, to je dete... I dalje nemaju ljudskost da kažu gde je telo, izgleda da ta crta postoji i kod oca i kod brata, jer i oni ćute - naveo je Božić.