AKTUELNO

Vanredna sednica Vlade održana je u Palati Srbija

Sednici pored šefa države Aleksandra Vučića, predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić i ministara, prisustvuju joj i ključni ljudi iz bezbednosnog sektora, vojske i policije, kao i direktori javnih preduzeća.

Nekoliko važnih stvari imamo, oko kojih moramo da se dogovorimo... Imamo teške i važne zadtke pred nama, te bi zamolio sve članove Vlade bez obzira na funkcije koje će obavljati da posvećeno, ozbiljno i odgovorno rade. To je nešto što je za nas od najvećeg značaja i rekao bih za opstanak zemlje i građana... Zamoliću vas da oformite timove za sadejstvo svih naših snaga uključujući i NS i mene kao predsednika, oba dela vlasti i svih činilaca iz aptamentarnog i sveukupnog života Srbije.

- Danas već imamo nastavak razgovora u Briselu i tu ne možemo da očekujemo šta dobro. nemamo šta da zemrimo ljudima koji vide dijalog, ali se to u Brisleu sveli na upakivanje i stavljanje mašnice na kiminalne akte Kurtija, kako bi se njegova nedela legalzovala, a mi u tome nećemo da učestvujemo - istakao je Vučić.

- Pozicija našeg naroda biće sve teža, ali ćemo uvek biti posvećeni i gledati kako da ih rešavamo - istakao je Vučić govoreći o situaciji na KiM i dodao da će Evropa i Amerika nastaviti glasno ćutanje.

- Možete da ih računate kao stalne, jer će Kurti agresiju protiv Srba posebno na severu KiM da nastavi, Evropa i Amerika će da nastave ćutanje... Već 7. idemo u pariz a 8. slede veliki razgiovori sa Makronom. Ovaj će biti najvažniji do sada - rekao je Vučić.

Najavio je i to da će sa njim ići Siniša Mali te da će jedna od tema biti namenska industrija.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbija neće ni jednu svoju fabriku da proda nekom da bi on imao 50% učešća - porčuo je predsednik predstavnicima vojne industrije, te napomenuo da će naša vojna inudstrija da proizvede isto ili više raketa kao i jedna Francuska.

- Već 7. mi idemo u Pariz a već 8. su veliki razgovori sa predsednikom Makronom, imao sam dosad s njim već 19 razgovora a ovaj će biti strateški najvažniji, sa mnom će ići Siniša Mali - kazao je on i dodao: Spremili smo se za sve različite teme, a jedna je namenska industrija... Spremite papire i za poljoprivredu... Srbija nijednu svoju fabriku neće prodati 51 odsto, ali to ne treba da spreči dokapitalizaciju, a naša vojna industrija treba da triput da portaste a naša će ove godine proizvesti triput više granata nego jedna Francuska... Samo što mi naše kapactete treba da utrostručimo - rekao je Vučić.

Vučić o slučaju nestale Danke

- Imamo loše vesti za Danku... Policija je uhapsila dva lica koja su, ako dobro razumem koja su izvršila ubistvo male Danke. Kako shvatam priznali su delo ubice - rekao je predsednik, te dodao da vode do mesta gde su bacili telo.

Za 16. april je najavio izjašnjavanje parlamentarne skupštine Evrope.

- 16. imamo izjašnjavanje PS SE i tu će imati većinu kao i na prethondom nivou. Važno je da tražim od vas  da hitno formirate tim, koji će krenuti da se bori. Naše šanse su male. Kako što je formiran tim za Srebrenicu, ja ću da odem tamo i da borim za našu zemlju i našeg naroda u celini, tako molim Vladu da formira tim, ali morate da promenite pristup. Ne možete da govorite samo "oni nisu država" jer će oni da kaću ali za nas 27 jeste. U tom smislu nemamo šansu. Nemojte se stideti toga, ali govorite o argumentu koji su naknadno promenili izvršivši utisak i na gospođu Bokajani, u prvom redu oko formiranja zajdenice srpskih opština - rekao je Vučić, te dodao još jednom da ključni argument treba biti što Prištini ne pada na pamet da formira ZSO.

Vučić je rekao da će 19. prvi put biti pokazani naši drnovi kamikaze, a 22. je sednica redovna o KiM u Savetu bezbednosti.

- Može da se dogodi da promenimo rezultat ako budemo imali bilo kakvu šansu vezano za rezoluciju u Srberenici, i da već 21. odem tamo i budem nekoliko dana - rekao je Vučić.

- Od vas tražim da se angažujete na spoljnopolitičkom planu i da se borite - istakao je Vučić.

- Krenite u pripreme za sveukupni i politički i narodni sabor sa Republikom Srpskom rekao je predsednik Srbije.

Kako je dodao, 11. maja će biti ključna odluka za Savet Evrope.

- Do 11. maja za vas nema izbora, a nakon toga se pripremajte i 20 dana je dovoljno duga kampanja - rekao je Vučić.

Ponovo se osvrnuo na slučaj male Danke, ukazao da su svi brinuli i da to pokazuje da još imamo dušu.

Autor: