AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u sredu u Hrvatsku, u Karlovačku županiju, gde je posetio manastir SPC-a u Donjem Budačkom.

Komentarišući Vučićevu posetu Hrvatskoj, Milorad Dodik rekao je da je predsednik Srbije doneo poruku mira i kako mu se čini da bi nakon susreta predsednice Republike Hrvatske i njega stvari mogle krenuti na bolje. Istakao je i da se iz Srbije ne trebaju nikome izviniti.

- Naravno, to bi trebali da urade Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodela - rekao je Dodik.

Dodao je kako ne pamti Vučićev govor o 'Velikoj Srbiji' i poručio da se takvih tema više ne bi trebalo doticati. - Da je 1941. bilo Republike Srpske, ne bi Srbi stradali od zločinaca iz NDH - rekao je Dodik.

Ponovio je da Republika Srpska nabavlja 2500 pušaka. Na pitanje  novinara je li to jedna od metoda zastrašivanja političkih protivnika, novinaru je uzeo mikrofon i rekao: - Ma dajte mikrofon da vam kažem, ma ja sam dovoljan da ih sve zastrašim.

Dodao je kako ne razume zašto se u BiH dignula takva drama oko 2500 pušaka.- Pa nismo imali nikakvo oružje, pa i vi ste nabavili nove pa nikom ništa. S obzirom na pretnje u regiji i BiH, nama je to potrebno - rekao je Dodik.

#Hrvatska

#Milorad Dodik

#Poseta

'