AKTUELNO

Na sinoćnoj utakmici koju su košarkaši Partizana igrali protiv Olimpijakosa, beogradske navijačke grupe domaćeg kluba uzvikivale su "Vučiću pederu". Povodom ovih nemilih scena oglasilo se SD Partizan.

Sportsko društvo Partizan izdalo je saopštenje u kom se oštro osuđuju uvrede navijača upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

SAOPŠTENJE SPORTSKOG DRUŠTVA PARTIZAN

- Ovim putem želimo da oštro osudimo neprimereno prozivanje predsednika države Aleksandra Vučića- piše u saopštenju i dodaje se:

- Ovi postupci ne samo da nanose štetu porodici Sportskog društva Partizan već i Srbiji. Predanosti i angažovanja predsednika Vučića u rešavanju brojnih izazova sa kojima se naša zemlja suočava, prosto je nemoguće ne primetiti. Vreme i energija posvećeni su unapređenju svih segmenata društvenog života, što može da čini samo najrazvijenija i najodgovornija ličnost.

- Posebno je uočljiv proces napretka u oblasti sporta. Nikada ranije država nije tako značajno ulagala u sportske aktivnosti kao danas, što je za svaku pohvalu- piše u saopštenju SD Partizan.

- Sportsko društvo Partizan će na redovnoj skupštini u aprilu mesecu, preduzeti sve korake koji će jasno staviti do znanja da ne podržavamo vređanje institucije predsednika i Aleksandra Vučića lično, jer on nesebično pomaže naše klubove- piše u saopštenju.

- Sportsko društvo Partizan, kao vlasnik celokupnog sportskog kompleksa na stadionu Partizana, preduzima sve neophodne korake kako bi rešilo nagomilane probleme iz prethodnog perioda. Naš cilj je izgradnja zdravih odnosa sa svima koji donose odluke, te se još jednom jasno distanciramo od pojedinaca koji neprimereno prozivaju ličnost i instituciju predsednika- zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Željko Tanasković.