AKTUELNO

Predsednica Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mingom.

U saopštenju Kabineta predsednice Narodne skuštine navodi se da je Brnabić sa Mingom podelila stav da je parlamentarna saradnja između dve zemlje izuzetno dobra i izrazila zadovoljstvo sastankom koji je imala sa potpredsednikom Svekineskog Narodnog Kongresa Đie Sjaom tokom nedavnog održavanja Interparlamentarne unije u Ženevi.

Foto: Tanjug/Narodna skupština Republike Srbije/Peđa Vučković

-Sagovornici su se saglasili da o izuzetno dobrim odnosima i saradnji dva parlamenta govori i Memorandum o razumevanju između Narodne skupštine Republike Srbije i Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine, kao i Protokol o uspostavljanju zajedničke Komisije, a da će najavljena poseta predsednika NR Kine Si Đinpinga doprineti sveobuhvatnom strateškom partnerstvu i iskrenom prijateljstvu, navodi se u saopštenju.

Ambasador Ming je poželeo puno uspeha predsednici Brnabić na novoj funkciji, i čestitao na posvećenosti i svemu što je uradila kao predsednica Vlade Srbije i izneo uverenje da će njen dalji rad nastaviti da doprinosi razvoju zemlje, kao i jačanju srpsko-kineskog čeličnog prijateljstva.

Foto: Tanjug/Narodna skupština Republike Srbije/Peđa Vučković

Takođe, Ming je istakao da NR Kina nastavlja da pruža nepokolebljivu podršku i poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, i izrazio nezadovoljstvo odlukom Političkog komiteta Parlamentarne skupštine o preporuci za prijem tzv. Kosova u članstvo Saveta Evrope.

Autor: