AKTUELNO

Marketinški stručnjak Zoran Krstić ocenio je gostujući u emisji Novo jutro na Televiziji Pink da je odlaskom u Zagreb predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao odgovornost, ozbiljnost, hrabrost i superiornost.

Krstić je istakao da je poseta bila vrlo kompleksna i slojevaita, ukazavši da je javnsot ostala uskarćena za sadržaj nekih važnih razgovora - pre svega sa kardinalom Bozanićem.

- Vučić je odlaskom u Zagreb i brzim prihvatanjem poziva hrvatske predsedice pokazao odgovornost, ozbiljnost, pa čak i hrabrost jer je krenuo direktno u minsko polje koje je veoma dobro bilo artiljerijski pripremljeno salvom iz hrvatskih medija koji su gruvali pred njegovu posetu, tokom posetae, a i sada.

- Bilo je tu neprimerenih reči, nepristojnih, neprijateljskih i zlobnih reči…svakakvih, ali je bio i vrlo inteligentnih , analitičnih…Deo hrvatske javnosti koji dominira u medijama kao da se takmičio ko će smisliti jaču uvredu i izraz netolerancije i želje da Vučić ne dođe -naveo je Krstić.

Kako je istakao, činjenica da je Vučić elegantno prešao preko toga i otišao u Zegreba kao da se ništa ne dešava je vrlo dobra stvar, jer je na taj način pokazao superiornost i odradio posetu vrhunski, profesionalni i dostojanstveno.

- Došao je kako su neki mediji ocenili natmuren, dok već na konferenciji koja sledi počinje da preuzima šou i dominira , da nameće teme - istakao je Krstić.

On je ukazao kako je Vučić poruku građanima Hrvatske da spuste roletne kada on prolazi, preokrenuo u svoju koristi rekavši: - Ako spustimo roletne nećemo videti, ako lupamo u šerpe i lonce nećemo čuti. Ja sam došao da vidim i da čujem -

- Ključna poruka koje je poslao jested da treba da pokušamo da uđemo u tuđe cipele i razumemo da stvari i istorijske događaje ne vidimo na isti način i da pokušamo da razumemo da postoje različita viđenja i da uprkos njima nađemo zajednički imenitelj koji nas vodi u budućnost u kojoj nema potrebe da imamo razmirice i sukobe - istakao je Krstić.

Prema njegovim rečima, Vučić je prvi posle Princa Pavla koji je razgovarao sa kardinalom Bozanićem.

Foto: Printscreen

- Mislim da je Vučić tražeći ovaj susret pokazao razumevanje za političke odnose u Hrvatskoj. Kardinaln Bozanić formalno nije državni vrh, ali suštinski jeste. On je čovek koji definiše politiku i javni diskurs, odnos katoličke crkve prema srbi moji se u mnogome preslikava na odnos zvanične države - naveo je Kristić.

Kako je napomenuo, porpavljanjem odnosa sa čelnikom katoličke crkve može se popraviti položaj Srba u Hrvatskoj, ali i odnos katolika i pravoslavaca na Balkanu.

- Predsednica Hrvatske je takođe pokazala hrabrost što je Vuičića pozvala u atmosferi ozbiljnih protesta- ocenio je Zrstić, ukazavši da se i ona sama našla na meti napada onih koji su joj do tada bili privrženi.

#Aleksandar Vučić

#Nebojša Krstić

'