AKTUELNO

Delegacija Beograda predvođena glavnim pregovaračem i direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem stigla je u Brisel, gde danas, u okviru dijaloga sa prištinom kojim posreduje EU, treba da budu nastavljeni razgovori o odluci Prištine o gotovinskom poslovanju na KiM, odnosno o zabrani dinara.

Očekuje se da razgovori naše delegacije u zgradi Evropske službe za spoljne poslove počnu od 10 časova, javlja izveštač Tanjuga.

Prethodni sastanak u Briselu održan je 19. marta, a Petković je nakon sastanka rekao da je delegacija Beograda insistirala pre svega na formiranju ZSO, a da je drugo glavno pitanje bila odluka Prištine o ukidanju dinara.

Lajčak je posle sastanka na društvenoj mreži X naveo da je sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem razgovarao o implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji, kao i o uticaju odluke o gotovinskom poslovanju.

"Bilo je važno utvrditi neke činjenice i dogovorili smo se da nastavimo našu diskusiju o ovom pitanju u ponedeljak u Briselu na osnovu konkretnih i realnih predloga koje se očekuje da će strane prethodno podneti", naveo je posle tog sastanka Lajčak.

Autor: