AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u Kuršumliji Mariju i Anđelku Tošović, majku i sestru najmlađe žrtve NATO borbardovanja Bojane Tošović, koja je 1999. godine sa samo 11 meseci poginula od NATO bombi zajedno sa ocem Božinom.

Majka poginule deojčice prisetila se tog nesrećnog događaja i ne zaboravlja sliku deteta u očeviom naručju kada je na njih pala bomba.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Vučić porazgovarao je sa preživelom ćerkom Anđelkom i o njenim planovima za budućnost.

Predsedik je pitao Anđelku kako se oseća povodom svega što se desilo sa njenom mlađom sestrom.

Ona je odgovorila da često razmišlja o njoj naročito sada kada se obeležava godišnjica od početka napada i agresije na našu zemlju.

Foto: TV Pink Printscreen

-Često razmišljam kakav bi bio život sa njom i kako bi ona izgledala i da li bi ličile jedna na drugu - rekla je Anđelka.

Vučić je reako da bi otac bio ponosan kada bi mogao sada da vidi svoju ćerku i rekao gospođi Mariji da je jedna hrabra žena.

 - Danas bi Bojana imala 25 godina. Njen život je prekinut nemilosrdno, bez razloga, bez povoda i bez opravdanja, u surovom bombardovanju koje je uzelo mnogo života i zauvek promenilo budućnost sveta, međunarodnog prava i pravde. Nikada nećemo zaboraviti. Zbog Bojane i sve naše dece - napisao je Vučić na svom Instagram profilu nakon posete porodici Tošević.

- Bojana, rođena 28. aprila 1998. godine, najmlađa je žrtva NATO agresije, poginula je sa svojim ocem Božinom, kada je na njihovu kuću pala bomba - napisao je Vučić.