AKTUELNO

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, rekao je za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, da je bezbednost u čitavoj Evropi, pa i u Beogradu, kao i događaji poput ovog koji se dogodio u Moskvi, posledica geopolitičkih dešavanja u svetu.

Šapić je najpre istakao da se u Rusiji dogodila izuzetno velika tragedija.

- Mi smo poslednjih godina vodili opreznu spoljnu politiku, i baš zbog ovoga što se dešava u svetu, i sukoba za koje se nadam da neće prerasti u Treći svetski rat, mi sada vidimo plodove naše politike i izmeštanja iz politike koja bi mogla dovesti do ovakvih akata – rekao je Šapić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, to je sve posledica kvalitetne spoljne politike i neutralnosti koja nam je zamerana već više godina.

- Sada vidimo kolika je to prednost, trudili smo se da vodimo računa o sebi. Platili smo mi i suviše cenu, ni jedan svetski sukob nije mogao da nas mimoiđe i naš narod je dosta patio. Nadam se da ćemo moći da zadržimo našu politiku ovako uspešnom – rekao je Šapić.

Kako kaže, moramo da budemo maksimalno u mogućnosti da zaštitimo sebe i svoju zemlju. Dodaje da je Beograd bezbedan grad po svim parametrima.

- Ne postoji takva metropola u ovom delu Evrope koja je bezbedna kao što je to Beograd – rekao je Šapić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, tu i tamo postoje kriminalni obračuni kao i u svim gradovima na svetu, ali po svim parametrima, Beograd je jedan siguran i bezbedan grad.

Autor: