AKTUELNO

Predrag Jeremić, urednik informative portala Pink.rs, osvrnuo se na sramno ponašanje članova opozicije tokom trodnevne rasprave na konstitutivnoj sednici o izboru predsednika parlamenta!

Predrag Jeremić je reka za Novo jutro kod Jovane Jeremić, da je ponašanje opozicije nedopustivo, sramno i da nanosi štetu građanima Srbije.

Ovo što je juče urađeno u parlamentu je velika sramota! Prvo, to je papir koji je plaćen novcem građana Srbije, nisu se udostojili ni da donesu svoj papir. Ta dva poslanika, Đorđe Stanković i Jelena Milošević, su trčali u toalet da bi uzeli ubruse i toalet papir, ne bi li ih gađali. To ponašanje je na nivou dece, osnovaca koji su u pubertetu, pa su otišli na ekskurziju kako bi pravili nered. Ponižavati tako parlament, ponižavaju i one ljude koji su glasali za njih, a uz to i sve nas. Nadam se da će se parlament upristojiti, ali očigledno da njima to nije cilj, već izazivanje haosa, kako bi nasilno došli na vlast, a ne putem izbora. Videćemo sada na beogradskim izborima, oni su svesni da njih ne mogu da dobiju, pa će nastaviti sa njihovom politikom haosa i sramoćenja parlamenta i svih građana Srbije - rekao je Jeremić, pa se osvrnuo na novoizabranu predsednicu parlamenta Anu Brnabić:
Sada imamo jednog jakog komandanta parlamenta koji neće dozvoliti ovakve nerede. Mislim da poslovnik treba da bude izmenjen i da poslanici budu sankcionisani. Bacati toalet papir i pirotehničke stvari...koliko god mi bili demokratska zemlja ne možemo se ponašati necivilizovano i nanositi štetu i jednu veliku sramotu građanima Srbije - zaključio je Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

Jeremić je pojasnio i koliko je važno što predsednik Srbije ne dozvoljava da se zaborave strašni zločini učinjeni prema srpskom narodu, kao što je bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije.

Veoma je bitno što je predsednik Aleksandar Vučić vratio kulturu sećanja, jer mi smo na NATO zaboravili skroz. O tome mora da se govori, jer ovaj narod i ova država su bili žrtve jedne sulude politike zapada. Bajden je takođe tada bio jedan od zagovornika bombardovanja SRJ - istakao je Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

Jeremić se osvrnuo i na najave francuskog predsednika Emanuela Makrona da će poslati vojsku u Ukrajinu.

Neki analitičari već tvrde da je 2.000 vojnika, ili ti šest bataljona već došlo u Sofiju i da se nalaze na putu za Ukrajinu. Oni se plaše da Rusi sada ne pređu Dnjepar. Daleko je lakše ratovati Ukrajincima, jer su istog jezika i kulture, nego što će to biti francuskim vojnicima.

Foto: TV Pink Printscreen

Jeremić je prokomentarisao i najnoviji skandal koji trese britansku kraljevsku porodicu.

Kraljevska porodica je uvek bila vezana za neke kontroverze. Za očekivati je da se javnost toliko interesuje za njih. Verujem da ćemo na kraju saznati šta se dogodilo sa princezom, nadamo se da će biti sve u redu. Najviše me interesuje zbog čega su davali u javnost fotografije koje nisu relevantne - rekao je Jeremić.