AKTUELNO

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su konstitutivnu sednicu raspravom o izboru predsednika parlamenta, a jedini predloženi kandidat je potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić!

Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su i juče o predlogu da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) i dosadašnji premijer Srbije Ana Brnabić, a sednica je trajala šest sati.

Poslanik Vladimir Orlić je podsetio da je 1,8 miliona glasova na decembarskim izborima dobila izborna lista "Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane", što je značilo i najveći broj mandata. Podsetio je da su upravo zato oni predložili da predsednik parlamenta bude Ana Brnabić da je to predlog na koji su ponosni.

Taj predlog podržale su SNS, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije , a protiv su se i juče izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice je i izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela, izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.