AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali osudio je današnje ponašanje opozicije u Skupštini i istakao da se vlast osvaja na izborima, a ne „uličarskim ponašanjem u Skupštini“.

Ministar je na svom Instagram nalogu naveo da „opozicija teži nedemokratskom osvajanju vlasti koje rezultira nasiljem u Skupštini“.

- Dokle ćemo više da šaljemo blamantne slike u svet iz Parlamenta, mesta na kome bi morala da se ispisuje moderna istorija parlamentarne demokratije? Za svaku osudu je ponašanje kog se stidi svaki pristojan čovek. Vlast se osvaja na izborima, rezultatima, programom, idejama i vizijom razvoja, ne uličarskim ponašanjem u Skupštini. Stidite se! - poručio je Mali.

Na današnjem zasedanju parlamenta, na kojem se raspravlja o izboru za predsednika Narodne skupštine, bilo je tenzija, a sam početak sednice je bio prekinut pošto su poslanici opozicije sa liste „Srbija protiv nasilja“ nezadovolji što nisu dobili reč, reklamirajući povredu Poslovnika, krenuli ka predsedavajućem što nije dozvoljeno.

Došlo je do koškanja sa skupštinskim obezbeđenjem, bilo je psovki, uvreda, a pošto je sednica nastavljena, poslanici opozicije su, dok je govorio šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov, udarali u klupe i duvali u pištaljke.