AKTUELNO

Pre 21. godinu, ispred zgrade Vlade, ubijen je premijer dr Zoran Đinđić. Pogođen je u grudi iz snajprskog naoružanja i bez pulsa i svesti je prevezen u Urgentni centar, gde je pokušana reanimacija. Mnogi se danas pitaju, kako bi izgledala naša zemlja da je Đinđić ostao živ!

Dejan Bulatović, narodni poslanik, osvrnuo se na pojedine članove opozicije koji se pozivaju na Zorana Đinđića, a rade protiv zemlje za koju se on borio.

Kada sam upoznao Zorana imao sam 20 godina i on mi ostaje u sećanju kao političar koji je imao viziju. Video je Srbiju koja bi bila otvorena prema Evropi. Mislim da je ovo danas, na neki način ostvarenje njegovih snova. Ti je nešto što je on tada zamišljao. On je bio lider koji je stradao na jedan specifičan način i žao mi je što ljudi, koji su danas opozicija, nisu snosili odgovornost za to. Najmanje što su mogli da urade je da se povuku iz politike. Tadašnji ministar unutrašnjih poslova, nije odgovarao ni dana. Ti ljudi koji idu po Evropi i traže sankcije za predsednika Vučića, pozivaju se na Đinđića i nose onaj venac. U vreme kada smo se mi borili za tu Srbiju, nikoga od njih nije bilo, kakvi Đilas i Marinika Tepić, a danas pričaju o Zoranu - rekao je Bulatović.

Foto: TV Pink Printscreen

Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa", tvrdi da je Đinđić živ, Srbija bi već bila u Evropskoj uniji.

Naravno da privatno razmišljam o tome zašto je Đinđić platio glavom i da li ima veze sa Kosovom, sve su to stvari koji nama kao građanima izazivaju neku vrstu sumnje. Međutim, ono što znam iz medija i ono što je presuda, to je da postoje svedoci, kao i materijalni dokazi i da postoji priznanje ubice. To je dovoljno. Naravno da se držim te zvanične verzije dokazane na sudu, ali me ne sprečava da razmišljam i o drugim temama. Šta bi bilo, to su različita mišljenja. Ja mislim, da je Đinđić ostao živ, Srbija bi već bila u evropskoj uniji. Njgova snaga je bila u tome što je hteo da menja neke stvari. Sada imate podelu i nije tačno da je onaj koji je za Vučića, protiv Đinđića. Jedno ne isključuje drugo. Naravno da je tu Đinđić, bilo bi i Vučića, samo bi on došao u nekoj još sređenijoj varijanti. On je zatekao zemlju urnisanu sa svih strana - rekao je Milovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Bulatović dodaje i da se slaže sa zahtevima da se ceo slučaj ubistva premijera ponovo otvori, ali da se ovoga puta u istragu uključe i političari koji su tada bili na visokim pozicijam. Dodaje da je po tom pitanju, ova vlast učinila znatno više nego prethodna.