AKTUELNO

Specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da srpska zajednica na Kosovu i Metohiji pati zbog uredbe o zabrani dinara takozvane Centralne banke Kosova i da su potrebna urgentna rešenja.

On je to rekao prilikom posete Peći gde se sastao sa lokalnom srpskom zajednicom iz Goraždevca i dodao da je na sastanku mogao da čuje iz prve ruke kako ta odluka utiče na njih, prenosi Radio Goraždevac.

- Ovde postoji zajednica koja zaista pati. Ima ljudi koji se suočavaju sa realnim problemima zbog nedostatka mogućnosti za primanje penzija. Tako da zaista želim da radim sa vladom Kosova u nadi da ću pokušati da pronađem urgentno rešenje - rekao je Eskobar.

On je rekao da je teško čuti te priče i ostati ravnodušan i poručio srpskoj zajednici da američka vlada želi da Srbi žive na KiM u uslovima bezbednosti, sigurnosti i dostojanstva.

- I mi ćemo nastaviti da radimo na tome. A što se tiče Vlade Kosova, oni imaju odgovornost da to ostvare i zbog toga ćemo ih smatrati odgovornim - rekao je Eskobar.