AKTUELNO

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić izjavio je da je Predsedništvo Srpske napredne stranke odlučilo da se ide na nove beogradske izbore, a da će sa kampanjom krenuti već u nedelju.

Šapić je na konferenciji za medije, nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, rekao da će naprednjaci na izbore izaći kao deo jednog velikog Pokreta.

"U velikom Pokretu, videćemo ko će sve tu biti - svi oni koji smatraju da je politika koju smo mi vodili u proteklom periodu za Beograd, bila politika prosperiteta, napretka grada", naveo je Šapić.

Šapić je dodao da je ovim potezom Srpska napredna stranka podigla lestvicu i srušila praksu koja je neretko bila sastavni deo srpske političke scene.

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ (STF)

"Formiranje većine nikad niko nije dovodio u pitanje, upravo ne oni koji su nas dan nakon izbora optužili da ćemo ući u nekakve nelegalne, nelegitimne, nekredibilne radnje. I upravo zbog odgovornosti koju imamo ne samo prema ovom gradu nego i prema ovoj zemlji i specifičnosti momenta u kojima se nalazimo, posebno zbog svih naših problema koje imamo, smatrali smo da jedna odgovorna organizacija koja ima odgovornost ne samo za Beograd, već i za sve građane Srbije", rekao je Šapić.

Autor: