AKTUELNO

Direktor Borbe Andrija Jorgić veruje da će deo opozicije, kao i mediji koji navijaju za njih pokušati da "spinuju" izveštaj ODIR-a, navodeći da su očigledno očekivali da im neko iz inostranstva dobije izbore.

Jorgić je napomenio da je u izveštaju ODIR-a Srbija dobila čak i pohvalu da su prihvaćane i primenjene preporuke koje su tada date.

- Šta sada očekujemo? Očekujemo od Nove S i N1 da se izvine, jer su sve to prenosili i obmanjivali birače - rekao je Jorgić i dodao:

Kako je mogao da glasi izveštaj, kad imate na sceni više od 5.000 posmatrača u danu za izbore, kad imate na svim biračkim mestima svoje kontrolore, koji su uredno potpisali zapisnike. Pa šta ste očekivali?

Foto: TV Pink Printscreen

Jorgić je ooečkuje da da izveštaju bude "spinovan" od strane opozicije i njihovih medija.

- Oni su očekivali da će neko iz inostranstva da im dobije izbore? Pa oni su trebali kampanju da rade ovde u Beogradu - naveo je Orgić.

Politički analitičar Branko Radun je govoreći o izveštaju ODIR-a ocenio da se nije ni očekivalo da on bude drugračiji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada pište izveštaj, pišete ga na osnovu zvaničnih izveštaja posmatrača na terenu, na osnovu zvaničnih primedbi. Evropski parlament i poslanici tamo koji su lobisti i neki su njih hrvatski, neki je albanski, oni to rade lobistički, ali ovi zvanični izveštaji se ipak rade malo ozbiljnije - napomenuo je Radun.

- Udružili su se hrvatski i albanski lobisti i to nije ništa novo - naglasio je on i dodao da Hrvatska deluje javno i tajno protiv interesa Srbije, ali je problem što im se priključio deo medija i opozicije iz Srbije.

Radun je ocenio da je dobro što se u izveštaju našla i ocena o izveštavanju pojedinih medija - Nove S i N1 da su pristrasni.

- Karakteristika za te medije, jesu ne samo napudi na vlast, nego i kampanja protiv nekih institucija, recimo vojske, protiv, crkve, protiv tradicije... - dodao je Radun.

Autor: