AKTUELNO

Dejan Kaloh, poslanik Narodne skupštine Republike Slovenije, pozitivno je ocenio parlamentarne izbore u Srbiji, istaknuvši da je ceo proces protekao je uredno i bez problema!

- Kao jedini član parlamenta iz Narodne skupštine Republike Slovenije, pod pokroviteljstvom OSCE-a, učestvovao sam u međunarodnoj posmatračkoj misiji parlamentarnih izbora u Srbiji koji su se održali 17. decembra 2023. Na dan izbora, zajedno sa belgijski parlamentarcem, obišao sam deset biračkih mesta u centru Beograda, Savskom vencu, Zemunu i Batajnici između 7:00 i 20:00 sati. Kao odgovorni međunarodni promatrač, moram pozitivno oceniti parlamentarne izbore u Srbiji, koje mogu oceniti kao slobodne i poštene - rekao je Kaloh i dodao:

- Na svakom biračkom mestu izborni proces protekao je uredno i bez problema. Predsednici izbornih poverenstava bili su korektni i uvek dostupni za objašnjenja. Na biralištima su viđeni i predstavnici nevladinih organizacija, koji su takođe neometano obavljali svoj promatrački rad. Na svakom biračkom mestu izborne odbore, činile su različite političke stranke i rad je tekao glatko i bez ikakvih posebnosti.

Foto: Privatna arhiva

- Ali, zabrinjavaju me nepromišljene izjave europarlamentarca Klemna Grošlja iz Slovenije koje su već na rubu međunarodnog incidenta. Srećom, spomenutom gospodinu ostalo je još samo nekoliko meseci do kraja, ne baš uspešnog, evroparlamentarskog mandata - istakao je Kaloh.