AKTUELNO

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković, koji boravi u SAD, imao je danas odvojene sastanke sa republikanskim kongresmenima Ted Poom i Robertom Aderholtom.

Ted Po koji je i kopredsedavajući srpskog kokusa u Kongresu i Senatu dao je punu podrsku evropskim integracijama Srbije i rekao da je Srbija stub stabilnosti i razvoja u regionu Zapadnog Balkana sa odličnim rezultatima na polju ekonomskih reformi.

Marinković je istakao da je Srbiji veoma značajna podrška SAD i zahvalio se kongresmenu Pou na permanentoj podršci, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka bilo je reci da kongresmen Po poseti Srbiju sa delegacijom privrednika iz Teksasa koji su zainteresovani za ulaganje u Srbiju.

Marinković je istakao da je Srbija najbolja destinacija za investiranje u regionu i da beleži veliki rast u svim ključnim segmentima ekonomije te da su američki poslovni ljudi posebno dobrodosli u našu zemlju.

Na sastanku sa Robertom Aderholtom je razgovarano o regionalnoj saradnji i podrsci SAD naporima predsednika Vučića koji je posvecen stabilnosti i bezbednosti regiona kao preduslova za razvoj, modernizaciju i dinamičniji proces pristupanja EU.

#SAD

#Srbija

'