AKTUELNO

Islamistički portal Slobodna Bosna objavio je tekst pod naslovom „Spašavanje Zapadnog Balkana od Srbije“ u kome navode da je „rezolucija o Srbiji Evropskog parlamenta pokazala da je završena politika ustupaka Zapada Srbiji (na račun BiH, Crne Gore i Kosova) zbog Vučićevih (lažnih) obećanja da će se distancirati od Rusije“.

U tekstu se Vučić kritikuje zbog toga što ne priznaje nezavisnost lažne države Kosovo, ne uvodi sankcije Rusiji, ne gasi ruske medije u Srbiji, pomaže Srbima u Crnoj Gori, kao i zbog toga što nije postavio granicu za Srbe na Drini.

Iz svega navedenog jasno je da je cilj rezolucije u EP, za koju su se tako snažno borili Dragan Đilas, Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Zdravko Ponoš i drugi iz redova tajkunske opozicije, zapravo da se „Zapadni Balkan spasi od Srbije“.

Naravno da nikoga u regionu ne treba spašavati od Srbije, već upravo suprotno, naša država je garant mira i stabilnosti. Međutim, sve u vezi sa rezolucijom u EP rađeno je upravo zbog toga što Vučić ne da Kosovo i Metohiju, ne uvodi sankcije Rusiji, pomaže Srbima u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, ali i u celom regionu.

Vučićeva nezavisna, samostalna i slobodarska politika je trn u oku kako Zapadu, tako i opoziciji koju Zapad „gura“, tajkunskim medijima, ali i centrima moći u Zagrebu, Sarajevu i Prištini.

Sve se to lako može zaključiti iz teksta „Slobodne Bosne“, koja ne krije zadovoljstvo i slavi zbog uspeha u EP.