AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je postigao veliki uspeh dolaskom do Saveta bezbednosti i do prilike da se iznesu stavovi Srbije po pitanju Kosmeta, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Istakao je da su stavovi Srbije konkretniji i jasniji nego ikada do sada.

- Videli smo Aljbina Kurtija koji je pokušavao da kamuflira stvari pod neke univerzalne vrednosti, poput ljudskih prava, koje u poslednjih nekoliko godina niko više ozbiljno ne doživljava. Njegove floskule su propale, jer je jasno svima da vrši nasilje nad Srbima kako bi ih proterao sa Kosmeta, i svet to mora da razume i učini nešto po tom pitanju - poručio je Dodik.

Naglasio je da je za očekivati da nasilje nad Srbima stane, a da Srbija mora da vodi računa o miru i stabilnosti i onome za što se opredelila, a to je da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

- I mi u Republici Srpskoj računamo da stavovi koje je Srbija iznosila u svojim stategijama, programima i govore o tome da je u ekstremnim okolnostima ugrožavnja našeg naroda bilo gde, Srbija spremna da se angažuje, a to smo videli i u govoru i odlučnosti Vučića - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenela je RTRS.

Predsednik Srpske je naglasio da je u ovom trenutku verovati Amerikancima i Britancima loš posao.