AKTUELNO

Poslanici opozicije juče su napustili skupštinsku salu tokom konstitutivne sednice ne želeži da polože zakletvu. Prethodno su vikali i opstruisali rad paralamenta, ali u neki od njih nakon skandaloznog performansa odmah zatražili novac za putne troškove.

Urednik političke rubrike u Srpskom telegrafu Borko Kašanski smatra da je ponašanje dela opozcije tokom konstitutivne sednice bila "predstava za spoljnu upotrebu".

Foto: TV Pink Printscreen

Tu mislim pre svega na tri centra - jedan je Strazbur, gde se održava sednica Evropskog parlamenta, a zatim Prišina i Zagreb koji su najviše prenosili to što se događalo. Oni uživaju jer im je interes da Srbija bude što slabija. Interesantno je da je Miroslav Aleksić, iako je zakletvu položio u hodniku, već juče je podneo zahtev da mu se isplate putni troškovi. Ne gubi se vreme. Prijavljen je u Trsteniku, mada mislim da živi u Beogradu.

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost je istakao da je kostitutivna sednica parlamenta svečani čin.

- Performans je potpuno ogolio namere opozicije. Videli smo i raspored stajanja - Đilas u centru, Marinika ispred - to je poslalo jasnu sliku. Za njih parlament koji je prestonica političkih zbivanja u svakoj državi, pa tako i u Srbiji nije važan i to su juče nedvosmisleno pokazali - istakao je Barac i dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

Ostao je korak ukus zašto se skupština koristi kao igralište za poruke nekim centrima moći. Želja im je bila da pokažu kako mi nemamo parlamenti i demokratske vrednosti.

Autor: