AKTUELNO

Prvom konstitutivnom sednicom novog saziva predsedavao najstariji poslanik, svetski poznati matematičar Stojan Radenović.

Danas je u Domu narodne skupštine održana konstitutivna sednica na kojoj su potvrđeni mandati svih 250 narodnih poslanika novog skupštinskog saziva, 14. nakon obnove višestranačja.

Prvoj sednici predsedavao je najstariji narodni poslanik, a u ovom sazivu to je matematičar Stojan Radenović sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane". Njemu je u radu pomagalo četvoro najmlađih poslanika i generalni sekretar narodne skupštine.

10.47 - Rad Skupštine za danas završen posle manje od sat vremena. Predsedavajući Stojan Radenović rekao je posle polaganja zakletve da je rad Skupštine za danas završen.

Foto: Pink.rs

10.40 - Polaganje zakletve deo poslanika obavio je u holu a ne u skupštinskoj sali. I poslanici Srbije protiv nasilja zakletvu su položili i potpisali u holu.

10.35 - Poslanici polažu i potpisuju zakletvu. Deo poslanika je položio i potpisao zakletvu u skupštinskoj sali, dok je deo poslanika izašao iz sale.


10.33 - Konstituisana Skupština Srbije, potvrđeni mandati svih 250 poslanika. Poslanici položili zakletvu, koalicija Nada zakletvu položila u holu umesto u skupštinskoj sali.

Naime, tročlana verifikaciona komisija potvrdila je da se svih 250 izveštaja o izboru narodnih poslanika poklapa sa izveštajem Republičke izborne komisije, te su time poslanički mandati verifikovani.

Poslanici većine posle prve sednice novog saziva Skupštine