AKTUELNO

U Srbiji opozicija, od kada je predvode Dragan Đilas i frakcije DS-a, nisu u stanju da prihvate izborni rezultat. Tako su i ovoga puta, povukli najočajniji potez.

Doktorka Aleksandra Tomić, članica predsedništva Srpske napredne stranke istakla je da se dehumanizacija Aleksandra Vučića kroz članove njegove porodice nešto što traje godinama unazad.

- Na Tviteru su pozivali na scenario koji je doživeo Gadafi. Sada dolazimo do kulminacije te nasilničke kampanje. Napad na Andreja Vučića pokazuje kakva je politika Dragana Đilasa. Nasilje mora medijski da se pripremi, što radi Dragan Šolak. Pokušava se da se ta kampanja poveže sa regionalnom kampanjom. Oni koriste sve teme u društvu da bi se obračunavali sa Aleksandrom Vučićem. Kada nećete da se pomirite i da sportski prihvatite poraz, vi onda posežete za drugim metodama. Država to neće dozvoliti. Mislim da smo mi odgovorna država i u tome je veličina Aleksandra Vučića i to je ono što najviše opoziciji smeta. Maske su pale. Jasno je ko želi da unizi Srbiju i skrene je sa puta napretka. Jasno je da je Srbija vodeća u regionu. Glavno pitanje je odnos Beograda i Prištine i život našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Opozicija stalno traži međunarodne arbitraže. To nije prvi put. Stalno se radi na tome da se stvara jedan vid neizvesnosti i da smo mi crne ovce koje u političkom smislu rušimo demokratiju - rekla je Tomić za Informer TV.

Foto: Printscreen TV Informer

Predrag Jeremić, urednik Informative Pink portal, prokomentarisao je proteste koje je opozicija za danas najavila i rekao da ne veruje da će se danas dogoditi neko nasilje jer su oni razobličeni.

Foto: Printscreen TV Informer

- Verbalno nasilje smo imali, imali smo i fizičko nasilje. Danas su zakazani novi protesti. Da li će danas biti nova tura nasilja? Pa, negde su oni razobličeni i ne verujem da će danas da se dogodi to nasilje. Dali su skloni nasilju? To su i pokazali. Ono što možemo očekivati, što je i vaš urednik kod nas na televiziji najavio, sigurno da se sprema neki scenario za početak konstitutivne ili tokom nastavka rada Skupštine Srbije. Jer oni su sve vreme pokazali da svoju politiku nemaju. Nemaju šta da plasiraju građanima. Ni tokom izborne kampanje oni ništa nisu ponudili. Čak neke manje partije koje su prošle ili nisu prošle cenzus, imale su svoje neke političke programe, ali ova opozicija na čelu sa Draganom Đilasom građanima nije ponudila ništa. I stvarno je neverovatno očekivati da takva politika može sutra da vodi zemlju. Zamislite koji je to korpus. Šta je Srpska napredna stranka uradila? Koja je politika tu bila, da bi okupila toliki broj ljudi koji su stali i podržali tu listu. Išla je od vrata do vrata, non-stop su potencirali u razgovoru sa građanima. Ta politika je, da kažemo, izgradila Srbiju u poslednjih 10-12 godina. A imali smo period i njihove vlasti od 5. oktobra do 2011. godine. Šta je urađeno? Uništeno je sve. Nemaju ništa da ponude. Očigledno je da neko, da li i unutrašnji ili strani, neki faktor želi nemira u Srbiji – rekao je Jeremić i dodao:

Foto: Printscreen TV Informer

- Građani su u više navrata na izborima pokazali, tokom parlamentarnih, opštinskih, gradskih izbora ili predsedničkih, da ne žele da vide više te strukture na vlasti, već žele da vide onu politiku koja radi i gradi za njih. A deo opozicje želi sada putem, verovatno, nekih incidenata, da se stvori atmosfera haosa u Srbiji. Zamislite koliko to loše i negativno utiće ne samo u zemlji, nego i vani. Kako će strani ulagači u Srbiji gledati ako dođe do nekog haosa i u Sskupštine ili na ulicama. Koliko to loše se može odraziti po nas i zaustaviti sve ovo što je i predsednik Srbije Aleksandar Vučići, sa svojim partnerima iz stranke uradio poslednjih godina. Mi bi se vratili tamo odakle ne bi bilo povratka, vratili bi se u neko crnilo, u neki mrak. Srbija bi tada stala. Mogli bi da zaboravimo i na investicije, na veće plate, na sve. Bio bi jedan mrak, stali bi tu, zakucali se, ne bi mogli da idemo. I ova priča oko porodice Aleksandara Vučića koja se plasira, da kažem, ona se nije zaustavila. I iz dana u dan se to nastavlja. Samo je pitanje kada će se neka nova, famozna priča pojaviti. Toliko to loše utiče na Srbiju, da I predstavnici i opozicije treba da se zapitaju šta oni radi… Oni vrše represiju pokušavajući da sruše psihički Aleksandra Vučića.

Foto: Printscreen TV Informer