AKTUELNO

"Ponosan sam na orden koji sam dobio od ruskog predsednika Putina zato što sam bezuslovno i apsolutno čuvao interese Republike Srbije i srpskog naroda gde god on da živi", izjavio je osnivač Pokreta socijalista i doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Pink.

"Ako dobijete recimo Legiju časti, kao što je dobila Ružica Đinđić, to je velika čast, niste špijun francuski, a ako dobijete orden od predsednika Putina onda jeste ruski špijun. Znači, postoje države i priznanja koja su dozvoljena i ona koja nisu? Nataša Kandić je dobila orden od Šiptara u vreme proglašenja kosovske nezavisnosti, od Tačija, to je u redu. Dobila je orden od Stjepana Mesića, i to je u redu? Otvoreni neprijatelji Srbije te odlikuju i to je u redu, to je ponos, a odlikuje te prijatelj Srbije i ti si špijun? Ružica Đinđić nije špijun, a ja jesam špijun?", rekao je Aleksandar Vulin odgovarajući na pitanje kako komentariše pisanja opozicionih medija koji su ga, posle dobijanja ordena od ruskog predsednika, etiketirali kao špijuna.

Foto: TV Pink Printscreen

"U obrazloženju Ordena Družbe, ordena Prijateljstva, koji je potpisao predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, kaže se zbog zasluga u saradnji naših službi, što je moj posao, pa neću valjda dobiti za saradnju u oblasti sporta nego u oblasti bezbednosti, ja sam bio direktor BIA ne ministar sporta, i samo za to sam mogao da dobijem priznanje. I šta je loše u tome da službe sarađuju? Pa to je valjda dobro. Osim toga piše - za očuvanje interesa Srbije i Rusije. Razmislimo logično. Koji su to interesi Rusije kada je u pitanju Srbija? Da ne prizna Kosovo. Pa da li je to i naš interes? Da ostane vojno neutralna i ne uđe u NATO pakt. Pa mi smo doneli odluku da ne uđemo u NATO pakt i budemo vojno neutralni, to je ogromna zasluga predsednika Vučića. Da se očuva Republika Srpska u dejtonskom obliku. Pa to je najviši interes Srbije, mi smo doneli skupštinske odluke po kojima je ugrožavanje bezbednosti Srpske ugrožavanje bezbednosti Srbije. Gde je sukob u našim interesima? Vidite kako je lako bilo raditi za očuvanje ruskih i srpskih interesa - da ne priznamo Kosovo, da ostanemo vojno neutralni i sačuvamo Republiku Srpsku. I još jedan vrlo važan zajednički interes - da Srbi odlučuju ko će da vlada u Srbiji, ne stranci, ne Evropski parlament, ne Strazbur nego Srbi, pa ako glasaju za Aleksandra Vučića izglasali su Aleksandra Vučića. Dakle, gde su to sukobi srpskih i ruskih interesa? Nema ih", istakao je Vulin gostujući u Novom Jutru kod Jovane Jeremić.

"A hajde da vidimo one koji su dobili na primer Legiju časti od Francuske, a mogli su dobiti i od Nemačke ili nekog drugog, ima i takvih. Da priznamo Kosovo, interesi Nemačke i Francuske. Da napustimo Republiku Srpsku - interesi Nemačke, Francuske i cele EU. Da uđemo u NATO pakt - interes celog NATO pakta. Izvinite, a kako onda da radim za interese i Srbije i Nemačke, kako da pomirim interese Srbije i Nemačke? Vidite da mi je bilo vrlo lako da pomirim interese Srbije i Rusije, a kako da pomirim interese Srbije i Nemačke kad oni kažu - samo treba da nestanete", rekao je Vulin.

Autor: