AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra sastanku na kojem će biti predstavljeni rezultati analize stanja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2023. godinu.

Sastanak je zakazan za 09.00 časova u Domu garde na Topčideru.

Po završetku sastanka, predsednik Vučić prisustvovaće statičkom prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

Predsednik Vučić najavio je ranije ovog meseca da će 2024. biti godina u kojoj će se najviše do sada ulagati u vojnu opremu koja bi trebalo da stigne do kraja 2026. godine, kao i da se priprema novi paket finansijskih sredstava za tu namenu.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je ranije da će 30. januar biti veoma važan događaj za Ministarstvo odbrane, jer će tog dana imati prikaz naoružanja, vojne opreme.

"Toga dana imaćemo prikaz naoružanja i vojne opreme i argumentovano ćemo predsedniku obrazložiti zašto smatramo da treba ukinuti suspenziju obaveznog služenja vojnog roka, kao i to koliko predlažemo da on traje", rekao je nedavno Vučević.

Ministar je naglasio da vraćanje obaveznog služenja vojnog roka nije priprema za rat, već je to priprema da se sačuva država i da postoje generacije koje znaju da brane svoju državu.

"Treba da znamo i kako se postupa kada su neke elementarne nepogode i kada su neke druge situacije kada svi očekuju da vojska i policija budu prvi od pomoći građanima", rekao je Vučević.