AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali poručio je da je Expo 2027 razvojna šansa Srbije.

- Uz rekordnu zaposlenost i rekordnu nezaposlenost, za samo tri godine prosečna plata će biti 1.400, prosečna penzija 650 evra, minimalna zarada 650 evra. Idemo na povećanje plata, penzija i povećanje minimalne zarade - rekao je Mali.

On je istakao da je cilj da se iskoriste svi potencijali, da se ulaže u inovativne lekove, poljoprivredu, kulturu, sport, puteve, domove zdravlja, bolnice... Istakao je da je govori o periodu od tri godine.

Prošle godine smo prvi put ostvarili na 69 milijardi BDP-a. Za samo tri godine on će preći 90 milijardi, ukoliko budemo sledili sve što smo planirali čak i 100 milijardi. 2027. godine Srbija će biti centar sveta. Srbija će potpuno drugačije izgledati

Ministar je istakao da sledi povećanje pomoći za roditelje.

- Sledi ogromna jednokratna pomoć. Za prvorođeno dete će roditelji dobiti 500.000, za drugorođeno 600.000. Za treće dete se dobija oko dva miliona dinara, a za četvrto dete skoro tri miliona dinara - rekao je Mali.

On je istakao da je ovo period najbržeg ekonomskoj razvoja Srbije.

- Otvaraju se nova radna mesta. Imamo novca za kapitalne investicije, podizanje plata i penzija. Izgradićemo 955 kilometara brzih saobraćajnica. Stopa javnog duga nam je 52,3 odsto - istakao je ministar finansija.

Autor: