AKTUELNO

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, u intervju za najnoviji broj nedeljnika "Poredak", rekao je da on i njegova partija nemaju dilemu da je najbolji izbor za budućeg premijera Srbije aktuelni ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

- Što se mene tiče, a i Srpske lige kao partije koju predstavljam, tu nema nikakve dileme. Miloš Vučević, aktuelni ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke je čovek koji je nasušno potreban našoj zemlji u ovim teškim i izazovnim vremenima. Njegovi desetogodišnji rezultati na mestu gradonačelnika Novog Sada, zatim na mestu ministra odbrane i, zašto ne pomenuti i to, istorijski rezultati koje je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke postigla na izborima 17. decembra prošle godine su praktično besprekorni i ozbiljno ga kvalifikuju da zauzme mesto predsednika Vlade Srbije - napominje Đurđev i dodaje:

Foto: Poredak

- Reč je, dakle, o čoveku u koga poverenje imaju građani, koji uživa veliko poštovanje u crkvenim krugovima, dokazanom patrioti i porodičnom čoveku, ali i nekome ko nikada nije izdao ni svoju partiju ni poverenje predsednika Aleksandra Vučića i ko nikada ne bi ni izdao ni prodao ni svoj narod i svoju državu. Imam to zadovoljstvo da ga i lično poznajem godinama unazad i mogu da potvrdim da je reč o visoko moralnoj osobi sa velikim ljudskim i profesionalnim kvalitetima kakva je našoj zemlji danas preko potrebna.

- I naravno njegova inicijativa za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka je predlog koji mo podržavamo svom snagom. Do sada su mnogi to obećavali ali je Vučević privi uradio konkretno i formalno - zaključuje Đurđev.

Foto: Poredak

Foto: Poredak