AKTUELNO

U sedištu Srpske napredne stranke Badnji dan je danas obeležen svečanim unošenjem badnjaka, koji je uneo predsednik SNS Miloš Vučević.

Nakon unošenja badnjaka, sveštenik je očitao molitvu, osveštao badnjak i svim vernicima čestitao Badnji dan i predstojeće Božićne praznike.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

"Uvek i po pisanim i nepisanim pravilima, zapisima, običajima, domaćin porodice ili porodica unose, u danu očekivanja rađanja onoga ko je i rođen da bi nas spasao i stradao zbog svih nas, u svoj dom badnjak, drvo koje nas je čuvalo i bilo deo odrastanja i sazrevanja našeg naroda i naše države", rekao je predsednik SNS.

Dodao je da nas i samo drvo badnjaka asocira na bdenje, na čuvanje i očekivanje onoga ko je trebalo da dođe i zbog čijeg rođenja su se danas okupili.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

"Srpska napredna stranka je odlukom, izborom i voljom građana Srbije odabrana da bdi i čuva Srbiju čime je naša odgovornost najveća za našu veliku zajedničku kuću, a to je kuća koja se zove Srbija", poručio je Vučević.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Unošenju badnjaka prisustvovali su i ostali članovi i funkcioneri Srpske napredne stranke među kojima su Siniša Mali, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović, Irena Vujović, Nada Macura, Maja Gojković, Arno Gujon i ostali.

Autor: