AKTUELNO

Danas nasmejani i ujedninjeni u podršci Draganu Đilasu, Saša Janković, Vuk Jeremić i Velimir Ilić i Borko Stefanović do juče su se međusobno častili najgorim uvredama.

O potpunom odustvu principijelnosti i morala najbolje svedoči činjenica da je Đilas za Jankovića pre samo pola godine bio Vučićev trojanski konj, a danas je uvaženi kandidat za gradonačelnika.

Foto: Printscreen

- Đilas stalno sedi u kafiću na pumpi kod Sava centra sa Andrejem. On je Vučićev trojanski konj.Taj isti čovek pre sat vremena na skupštini Pokreta slobodnih građana predlaže Đilasa za gradonačelnika Beograda. Nema izvlačenja iz konteksta, ima samo istine – napisao je bivši saradnik Saše Jankovića, akademik Dušan Teodorović.

Velimir Ilić je bio brutalniji.

- Đilas, jedno sme*e koje došlo u ovu Srbiju ovde da nam prodaje…Šta on ima da traži po Srbiji i da on neke Srbe reketira i obilazi? Naučiću ga ja pameti za to što je naložio da mi uđu u kući – svojevremno je rekao Ilić.

A Vuk Jeremić kao da je zaboravio da ga je Đilas izbacio iz Demokratske stranke.

- Osvetoljubiv, brutalan i autokratičan. Đilas je u domaćoj areni govorio o razvojnom planu za Beograd, a onda stranim amabasdorima priznao da je to samo politički traktat - rekao je Jeremić.

Borko Stefanović je govorio da se oseća kao politička đekna i da su se politički i ideološki razišli.

Nisu svi bili samo protiv Đilasa, svađali su se i međusobno, pa je Borko Stefanović poručio da ni mrtav ne bi sa svojim bivšim šefom – Vukom Jeremićem.

- Ko me i malo poznaje, zna da bih pre pijuk u glavu, nego Vuka Jeremića – napisao je Stefanović na Tviteru.

Foto: Printscreen

U grupi oko Đilasa danas je i Srbijanka Turajlić koja je njega i Borisa Tadića optuživala za gaženje demokratije.

- Taj njihov dogovor je smrt demokratije i ne mogu da shvatim da ljudi koji pretenduju da vode DS na taj način pogaze svaku ideju demokratije. To je zaprepašćujuće. Plus, to je dogovor dve osobe koje su bile na čelu te stranke i koje moraju biti najodovornije na za njen izborni poraz – rekla je ona.

Foto: Printscreen

Složna braća nekada su bila kao rogovi u vreći. Brak iz interesa obično traje do prve nesuglasice.

#Beograd

#Izbori

#Opozicija

'