AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučevic obišao je radove na sanaciji fiskulturne sale i izgradnji odbojkaškog terena u OŠ 'Prva vojvođanska brigada' i tom prilikom rekao da novi školski tereni dokazuju da u gradu ima sve više dece.

Vučevic je kazao da je OŠ "Prva vojvođanska brigada" jedna od najvećih škola u najvećem delu grada, i da je cilj da bude jedna od najbolje opremljenih obrazovnih ustanova u Novom Sadu.

- Imamo jedan veliki zadatak, na prvi pogled ne tako jednostavan, ali moramo da proširimo kapacitete naših škola. Treba da gradimo nove učionice, nove zgrade, fiskulturne sale, da uređujemo sportske terene. To pokazuje da je grad živ, da imamo sve više dece, i ja sam srećan što je takav izazov pred svima nama - rekao je Vučević.

Gradonačelnik je dodao da je u završnoj fazi i jedna od najznačajnih investicija koja se tiče obrazovanja.

- Do kraja godine je planiran završetak radova na Centralnoj kuhinji za Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo", koja je stajala nedovršena skoro osam godina. Do sad je potrošeno pet miliona eura, nije završena, tako su nam je predali i ostavili, sa sudskim sporovima i nerešenim ugovornim odnosima. Otklonili smo sve te nedostatke i zajednički uložili gotovo milion eura, a u toku ove godine ćemo imati najsavremeniju Centralnu kuhinju - zaključio je Vučević.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Djorđe Milićević kazao je da je to veliki deo akcije Pokrajinske vlade na opremanju sportskih školskih terena, na obnovi i sanaciji istih, ali i izgradnji novih.

- Projekat koji je podržala Pokrajinska vlada, a sredstvima učestvovali Grad i sama škola, vredan je 10,7 miliona dinara. Ovo je izuzetno važno, kao što su važni i projekti u 37 lokalnih samouprava koje sprovodimo iz fonda Sekretarijata za sport i omladinu sa ukupno 86 miliona dinara. Nastavićemo sa tom akcijom i u ovoj godini, nadamo se sa više sredstava nego u prethodnoj godini - rekao je Milićević.

Pročitajte još: FABRICI POHVALIO SRBIJU: Učinili ste NAJVEĆI NAPREDAK i GRABI NAPRED ka Evropskoj uniji

#Miloš Vučevič

#Novi Sad

'