AKTUELNO

Aleksandar Vučić posetiće Kosovo i Metohiju, a ova poseta ocenjena je kao visokorizična. Uprkos apelima brojnih stručnjaka i političara da otkaže posetu, predsednik insistira da poseti južnu srpsku pokrajinu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra na Kosovu i Metohiji, gde će obići severni i centralni deo pokrajine i razgovarati sa Srbima koji tamo žive.

Predsednik Srbije odlazi na Kosovo i Metohiju u teškom trenutku, nakon ubistva srpskog političara iz Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića, što je, po opštoj oceni, uveliko uznemirilo Srbe, koji su zabrinuti za bezbednost i dalja dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini.

Zoran Mojsilović, poslanik Srpske liste izjavio je za Pink da je poseta predsednika Vučića od izuzetnog značaja, jer ohrabruje svakog Srbina sa Kosova i Metohije da ostane na svojoj teritoriji i gradi svoju budućnost.

Foto: TV Pink

- U živote građana KiM nakon ubistva Olivera Ivanovića uvukla se zebnja, te ova poseta stvara osećaj sigurnosti i dobra je naznaka da situacija neće eskalirati i da Priština neće imati negativno usmerene aktivnosti prema Srbima – rekao je Mojsilović.

Kako je istakao, Vučić je ličnost od izuzetnog poverenja i vrlo se ceni to što je spreman da poseti Kosovo i Metohiju uprkos bezbednosnoj situaciji.

- Mere bezbednosti su najverovatnije na visokom nivou, na tome rade brojne službe koje deluju na području KiM – rekao je Mojsilović.

Pročitajte još: Spasić: Iza ubistva Olivera Ivanovića stoje STRANE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE! Pašanski: Zna se ko je ubica

#Aleksandar Vučić

#Kosovo

#Poseta

'