AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra na Kosovu i Metohiji, gde će obići severni i centralni deo pokrajine i razgovarati sa Srbima koji tamo žive.

Kako je najavljeno, predsednik Srbije obići će, na početku posete, manastir Banjska, a zatim, sa srpskim zvaničnicima sa KiM, i Tehnički fakultet u Kosovskoj Mitrovici.

Nakon toga predsedenik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sa građanima u Domu Kulture u Lapljem Selu, koje se nalazi nedaleko od Prištine.

Predsednik Srbije odlazi na Kosovo i Metohiju u teškom trenutku, nakon ubistva srpskog političara iz Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića, što je, po opštoj oceni, uveliko uznemirilo Srbe, koji su zabrinuti za bezbednost i dalja dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini.

Stefanović: Poseta veliki bezbednosni izazov

To je uvek teška, rizična poseta i veliki bezbednosni izazov, ali se sa njim o toj temi ne može razgovarati, niti se može od te namere odvratiti, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović za Pink.- Ubistvo Olivera Ivanovića ostavlja prostora za sumnju ko je sve mogao da učestvuje i čini tu posetu veoma složenom. Ali, sa Vučićem se o toj temi ne može razgovarati, od te namere ga nikako ne možemo odvratiti, on ne razmišlja da li je njegova lična bezbednost ugrožena - rekao je Stefanović. Predsednik Vučić na Kosovu će razgovarati sa ljudima, kaže Stefanović, hoće da čuje šta njih trenutno najviše opterećuje i želi da svojim prisustvom, ne samo unese mir, već i neku vrstu uverenja da ti ljudi nisu zaboravljeni.

#Aleksandar Vučić

'