AKTUELNO

Irena Vujović, predsednica Opštine Savski venac i članica predsedništva Srpske napredne stranke najveći je favorit za mesto gradonačelnika nakon gradskih izbora koji će biti održani 4. marta, prema danas objavljenim kvotama kladionice Mozzart.

Kvota da će se Irena Vujović useliti u Stari dvor trenutno je 2,50, što znači da se na 1.000 uloženih dinara dobija 2.500.

Foto: Tanjug

Odmah iza nje je Goran Vesić sa kvotom 3,00, dok se tek nešto manje šanse daju aktuelnom gradonačelniku Siniši Malom – 3,50. Dr Zoran Radojičić, profesor Medicinskog fakulteta i direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj, te što je u ovom slučaju bitnije prvi na listi SNS-a četvrti je favorit sa kvotom 4,00.

Foto: Tanjug

Nema sumnje, beogradski izbori u narednih mesec i po dana biće jedna od glavnih političkih tema u Srbiji, a kao takva izazvaće i ogromno interesovanje javnosti, pa ćemo na dnevnoj bazi čitati i slušati o raznim prognozama, kombinacijama, koalicijama.

Spisak onih koji nisu na vlasti na republičkom nivou predvodi prvi čovek Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić sa kvotom 4,50, a na 5,50 procenjene su šanse bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa, koji iza sebe ima i podršku Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića i Narodne stranke Vuka Jeremića.

Sledi tandem Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić (6,50) i Branko Ružić (15,0), pa Aja Jung (20,0), Andreja Mladenović (25,0), Saša Janković (30,0), Vuk Jeremić (30,0), lider Demokratke stranke Dragan Šutanovac (45,0), potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović (70,0), Luka Maksimović alijas Beli Preletačević (200), predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj (300), te sa kvotom 500 prvi čovek Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, ispred pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, Boško Obradović iz Dveri i Ivan Tasovac, nekadašnji ministar kulture i informisanja.

#Beograd

#Gradonačelnik

#Izbori

'