AKTUELNO

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je večeras da neće biti nastavka dijaloga u Briselu dok Srbija ne dobije odgovore o ubistvu Olivera Ivanovića.

Đurić je rekao da informacije do kojih su do?li na?i organi pokazuju da je reč "o ozbiljnoj i širokoj organizaciji".

- Iz minuta u minut dobijamo sve više informacija, sve sam više uveren da ovo ne potiče iz naše zemlje i sigurno ne od Srba sa KiM. Mi ne tražimo i ne molimo, već zahtevamo da kosovski organi odmah pronađu krivce i privedu ih pravdi - rekao je Durić.

Prema njegovim rečima, meta je Srbija, njena stabilnost i budućnost.

-Onaj koji je ovo uradio, uradio je najgoru stvar za naš narod. Sada je jako važno da oni koji su odgovorni za istragu, a to su kosovske institucije, daju odgovor i mi tražimo, zahtevamo da se Srbiji omogući da učestvuje u istrazi, a mi ćemo našu istragu voditi svakako - istakao je Đurić.

On je rekao da se ubica Ivanovića mora pronaći i da se mora dobiti opipljiv napredak u istrazi.

Ocenio je da ništa što su kosovske institucije radile u prethodne dve decenije nije dovelo do zaštite Srba.

- Ako ne nađu ubice, znači da znaju ko je ubio Ivanovica i da to kriju. Zato tražimo da učestvujemo u istrazi, a našu ćemo svakako sprovoditi - ponovio je direktor Kancelarije za KiM.

Ističe da je "naše da odgovorimo okupljanjem, sabiranjem a ne da dopustimo da nam podmecu podele, to bi najviše želeli oni koji su ubili Olivera Ivanovića - naglasio je Đurić.

On je dodao da je ubistvo Olivera Ivanovića pre svega velika tragedija za njegovu porodicu, ali i ceo srpski narod i dodao da je ovo najgora stvar koja je mogla biti urađena Srbima na Kosovu.

Đurić je ocenio da je u pitanju "terorizam na delu" i odraz nemoći onih koji su na KiM odgovorni za bezbednost.

Kako je naglasio jedan veliki deo javnosti i među albanskim političarima a i ovde u Beogradu nažalost na jako ružan način sve ovo komentariše.

#Dijalog

#Marko Đurić

#Ubistvo

'