AKTUELNO

Ministar odbrane Miloš Vučević oštro je demantovao brojne optužbe na račun države Srbije da je obučavala i naoružavala Srbe na KiM, na osnovu navodno zaplenjenog naoružanja koje su prikazali u Prištini.

- Šta ćemo po pitanju toga da tzv. kosovska policija koristi to isto srpsko naoružanje, poput M-70 pušaka. Je l' ih je onda po toj analogiji Srbija naoružavala i učila ih da pucaju po Srbima. Mi im sigurno nismo prodavali. Logično je da Srbi imaju srpsko naoružanje, a odakle njima? - zapitao je Vučević.

- Glupost je da Vojska Srbije učestvuje u terorističkim akcijama, terorizam je ono što se radi protiv Srba na KiM i njihovo svakodnevno maltretiranje, nedozvoljavanje Euleksu da učestvuje u istražnim radnjama - dodao je ministar odbrane.

I načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović dotakao se optužbi o obučavanju terorista i rekao je da VS ne trpi nikakve laži, među kojima je i ona da su planirali upad na KiM.

- Deluje van operativne logike da 30 ljudi i angažovanih 4.500 pripadnika ima tu snagu. Ja 37 godina nosim uniformu, ako mene pitate, i 14.000 pripadnika je malo za tako složen zadatak.

Autor: