AKTUELNO

Kolona borbenih vozila Vojske Srbije ponovo je danas snimljena u Kuršumliji i u okolini Blaca, dan nakon što je reporter Kurira snimio pokret kolone vojnih vozila koji se kretao iz pravca Kraljeva ka Raški.

Naime, kolone oklopnih vozila Vojske Srbije snimili su danas reporeti Kurira u Blacu i Kuršumliji, a kreću se ka Kopnenoj zoni bezbednosti. Takođe, kolone su viđene i u Beloljinu.

U ovom trenutka nije nam poznato o kakvim vojnim manevrima je reč.

Podsetimo, juče je na magistralnom putu Kraljevo - Raška dugačka kolona oklopnih borbenih vozila Vojske Srbije viđena kako se kreće na putu ka Kopnenoj zoni bezbednosti.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon toga se obratio javnosti iz Njujorka, dan nakon govora u Ujedinjenim nacijama, i tom prilikom rekao je da nije naredio podizanje borbene gotovosti, već da je reč o redovnim aktivnostima, koje su nešto pojačane.

- Nisam naredio podizanje borbene gotovosti, to su naše redovne aktivnosti i ništa više od toga. Redovne aktivnosti su nešto pojačane. Naše je da našu vojsku obučavamo, da bude snažna, da ima mnogo više vežbi, gađanja, pokreta i aktivnosti, a ukoliko bude dolazilo do bilo kog povišavanja borbene gotovosti, bićete o tome obavešteni - rekao je Vučić.

Predsednik je tada takođe podsetio da je on u jednom trenutku već naredio podizanje borbene gotovosti vojske, na najviši nivo, što sada nije slučaj.

#Vojska Srbije

#borbena vozila