AKTUELNO

Tokom noći u Kosovskom Pomoravlju bačene su tri bombe na kuće predstavnika i rukovodilaca Srpske liste, saopštio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i ocenio da je do incidenta došlo kako bi se ljudi zastrašili i naterali da napuste svoja ognjišta, a sve sa ciljem etničkog čišćenja Srba koje Aljbin Kurti kontinuirano sprovodi.

- Prvo je oko 2.30 sati bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove 'Pčelica maja'. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodica na svu sreću dobro. U isto vreme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamenik gradonačelnika opštine Ranilug. I ovde je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povređen. Tokom noći eksplozivna naprava je bačena i na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije - naveo je Petković u saopštenju.

On je istakao da je reč o "brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste koji dolaze svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Kurtija da će Srbi i Srpska lista da 'pate i plate'".

Foto: FOTO: KANCELARIJA ZA KIM

Kurti je, napomenuo je Petković, svoju zamisao započeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada su na tri srpske kuće bačene bombe.

- Očekujemo da se ovi mučki napadi na predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže, jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta. Kancelarija će o ovim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike jer se ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako shvatiti - poručio je Petković.

#Petar Petković