AKTUELNO

Vladimir Orlić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke rekao je da je za bivši režim početak septembra očigledno je značio start otvorenog nadmetanja na temu:

- Govori o izborima, pokaži da si najgluplji i najnesposobniji u celoj ekipi – pokaži da si lider!“ I krenula je među njima prava – mrtva trka.

Grupno su, tek da niko ne ispadne slučajno gluplji i nesposobniji od drugih, poslali „pismo“ predsedniku Aleksandru Vučiću u kom doslovce „zahtevaju“ – da izbore raspiše do kraja godine. Što bi značilo, s obzirom na zakonske rokove, da su planirali vikend početkom marta ili krajem februara kao izborni dan. Ali, čim im je predsednik Srbije objasnio šta su to sami potpisali, udariše svi đuture u kuknjavu: „Ne, mi nismo hteli to! Mi smo samo hteli da pokažemo da smo jednako glupi i nesposobni!“ Nije da to nismo znali, ali – tu, izgleda, prava drama tek počinje.

Zdravko Ponoš, još uvek ošamućen od debakla na predsedničkim izborima, prelazi u vođstvo u disciplinama gluposti i nesposobnosti. On kaže: „Ma, Vučićeva priča o izborima služi samo za ubacivanje klipova u točkove saradnje opozicije. "Eto, ispade: Ponošu je saradnju sa Jeremićem pokvarila „Vučićeva priča o izborima“, a ne Đilasovo vrbovanje za prošle izbore? Kakvo otkriće. Kao što mu je saradnju sa istim tim Đilasom, prvi dan nakon tih izbora na kojima je završio potučen do nogu, izgleda opet pokvario – Vučić? Mora da je Vučić i podelio „zelene“ na pet frakcija u međuvremenu, naterao Zelenovića da ukrade fejsbuk Ćuti, izbacio i Aleksića iz Jeremićeve kombi stranke, a sve ostale u toj bulumenti lopova i štetočina iz bivšeg režima prosto primorao da se međusobno psuju, svađaju oko mesta za sedenje u Skupštini i famozne uloge „lidera“? U kategorijama njihove gluposti i nesposobnosti, dabome.

Radomir Lazović, opet, ne dozvoljava Ponošu da u ovoj trci odmakne, pa hitro dodaje: „Neću da licitiram datumima, ali Vučić se izbora plaši!“ Eto, sad ispade: Aleksandar Vučić ih mesecima već poziva da se izjasne oko izbora, poručuje da će dobiti izbore, samo da izađu sa nekim zajedničkim stavom – zato što se izbora „plaši“? A za sve to vreme oni viču „Nećemo izbore, nisu tema izbori, neka samo pokuša da ih raspiše pa će videti on, izaći ćemo na ulice i sprečićemo te izbore!“ – zato što se... ne plaše izbora? Čudo od pameti. Dobro, to da „neće da licitira datumima“ – to je tačno. Jer očito ne bi ni bio u stanju, sve i da želi, čim ne zna ni šta je potpisao.

Ovaj dvojac „lidera u povoju“ žustro sustiže Stefan Jovanović oštroumnim zaključkom: „Te izbore, tada, niko nije ni tražio!“ Eto - poništi čovek jednom rečenicom celo pisanije koje su potpisali onoliki genijalni stratezi: od Lutovca, preko Aleksića (bez tasta - ovog puta), sve do Marinike. Ima da nisu tražili, kad on kaže da nisu. I kad već nije tražio Jeremić, kom očigledno svi ostali nisu dozvolili ni da se potpiše više zajedno sa njima. Valjda da titulu najglupljih i najnesposobnijih ne bi morali još i sa njim da dele. Mada to ništa ne bi promenilo, ni njima, ni njemu. U tome su jednaki „lideri“ – bili i ostali.

Tek, kad je o politici i životu u Srbiji reč – pokazali su, svi zajedno, da o tome i dalje ne znaju ništa. Jer politika zaštite narodnih i državnih interesa upravo podrazumeva sve ono za šta oni nisu: i nova povećanja penzija i plata, i značajne popuste na brojne namirnice, i bolji život ljudi, baš kao i posvećenu borbu za Srbiju – jednako u Briselu, pred UN, ili na bilo kom trećem mestu. Tu i takvu politiku danas predvodi Aleksandar Vučić, neprikosnovenom voljom naroda. Ta se narodna volja na izborima uvek potvrđuje – bez greške. Pa, biće da to zapravo najviše i brine sve neznalice, lopove i štetočine iz bivšeg režima, dok se međusobno sapliću u trci za „lidera“- u gluposti i nesposobnosti. Samo neka brinu, imaju i zašto. I srećna im ta njihova trka: Srbija se, u svakom slučaju, odavno uputila sasvim suprotnim smerom - što dalje od njih.

Autor: