AKTUELNO

Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević govorio je danas o novom paketu mera podrške građanima, vojsci Srbije, kao i situaciji na Kosmetu u emisiji "Novo jutro" na Pink televiziji.

- Predsednik je rekao da jedu čia semenke i avokado. Valjda ne jedu ono što jedu svi. Oni mene stvarno zbune sa tim nivoom stupidnosti, ludila i bezobrazluka. Oni jednog dana proglase parizer za neprijatelja. Ja bih razumeo da su oni rekli da treba da pojeftini još više proizvoda, to bi imalo smisla. Kažu da Vučić ne sme da jede parizer, pa kada pojede javno oni kažu "Vidite šta on radi"- rekao je Vučević i istakao da je predsednik reklamirao proizvod vlasnika koji nije političkog opredeljenja kojem pripadaju, te da ga proizvodi Miškovićeva kompanija.

Ljudima je svaki dinar bitan

- Sinoć je predsednik najavio novu korpu proizvoda koji će olakšati ljudima život. Ljudima je svaki dinar bitan, penzionerima je bitan. Da se podsetimo neke faktografije, mi živimo u državi koja je bila vekovima okupirana, bombardovana, pod sankcijama. Živimo u državi koja je na Balkanu gde svako pokušava da je svede na minorno. Nemamo iste uslove kao druge države. Od 2008. do 2012. godine je 400.000 ostalo bez posla. Pa posle pričaju kolike su plate i penzije. Mnogo veće i treba da budu još veće. Ali, razumemo da drugi imaju manja primanja. Zato su ove namirnice koje su definisane kroz ovaj program i akciju je podrška građanima. Oni koji imaju hiljade i hiljade evra njima to nije problem. Nikada neću razumeti ni kada nas zovu sendvičari. A šta ste vi? Nismo videli ni da je u vašim redovima suva inteligencija. Leva politička opcija, nekadašnja Demokratska stranka, oni se bore protiv predsednika Vučića i crkve. Oni su klovnovi zato što su prvi put u istoriji politike svuda u svetu iskoristili svirepo ubistvo dece za dolazak na vlast. Da bi danas ogolili karte da kažu da su oni organizatori protesta. A ovi s desne strane su kao patriote velike, oni nam srbuju. Za vreme vas ste sve isporučili u Hag i pravili se ludi. Izgubili ste Crnu Goru na referendumu, gde preko 50 posto priča srpski jezik. Šta ste uradili 2008. kada su Albanci proglasili nezavisnost?

Ne priznajemo okupaciju naše države

Vučević je naglasio da Srbija nema ni sa kim nerešena pitanja, već nekorektan odnos dela komšija koje proglašavaju da je deo naše teritorije nezavisna država.

- Mi nemamo problem ni sa kim, ne priznajemo okupaciju naše države. Kurti je spreman jedino da nastavi svoju politiku, a to je da potpuno etnički očisti KiM od Srba. Sve drugo je forma, ovo je suština. Albanci su miljenici sadašnjeg vremena, njima se sve dozvoljava.

Druge države nek slave kako žele, mi slavimo ovako

On je naglasio da ne može da uđe u algoritam autošovinizma i potrebe da mrzi sve svoje.

- Meni je to patologija. To je za mene tamna šuma, neću ni da provirim tamo. Kažu izmišljamo Dan zastave, ne smemo da kažemo "Slava bogu", da pevamo "Veseli se srpski rode". Šta smemo da radimo u Srbiji? Druge države nek slave kako žele, mi slavimo ovako. Ne možete vi da namećete. Ne možete sportiste da naterate da pevaju pesme. Od Novaka, košarkaša i basketaša, svi znaju reči.

Imaćemo veliki napredak u 2024. godini

Foto: TV Pink Printscreen

Aktuelni su nam konkursi za specijalne jedinice, a 63. padobranska će praviti interni konkurs, reči su ministra vojnog.

- Nabavili smo dosta toga u pogledu naoružanja i vojne opreme. Namenska industrija radi, težište je na vojsci Srbije. Do 2026. godine smo dobili od predsednika kao vrhovnog komandanta šta treba da se uradi po pitanju vojske. Sve što kupujemo je odbrambenog karaktera, defanzivnog. Mi i dalje jačamo i ovih dana nam je stiglo nešto novo. Mi u dogovoru s predsednikom prikažemo. Imaćemo veliki napredak u 2024. godini i bićemo bezbedniji.

Autor: