AKTUELNO

Vučić za sredu zakazao sednicu Predsedništva SNS na kojoj će definitivno preseći da li će u martu, uz lokalne izbore u Beogradu, biti održani i parlamentarni izbori

Aleksandar Vučić zakazao je za sredu, 10. januar, vanrednu sednicu Predsedništva SNS na kojoj će definitivno biti odlučeno da li će u martu zajedno sa lokalnim izborima u Beogradu biti održani i republički vanredni parlamentarni izbori, saznaje Informer.

Još 18. novembra prošle godine naprednjaci su na Glavnom odboru raspravljali da li da se na proleće održe samo gradski izbori i tada je bilo ozbiljnih razmimoilaženja. Vrh stranke je u tom trenutku poslušao Vučićev stav da je u interesu Srbije da ne bude vanrednih parlamentarnih izbora.

- Situacija u zemlji se od tada ipak znatno promenila. Opozicija konstantno opstruiše rad parlamenta i stvara atmosferu nasilja u kojoj je nemoguće raditi i donositi zakone. Istovremeno, na svakih mesec dana nađe se neki opozicioni lider koji traži da se proveri legitimitet aktuelne Vlade. Tvrde da mogu da osvoje većinu i sruše Vučića... Pa, molim lepo, što im onda ne dati priliku da to i dokažu?! SNS nikada nije bežao od provere volje građana niti se krio iza nekoga, ali je uvek donosio odluke u najboljem nacionalnom interesu. Objedinjavanjem izbora ove godine ušlo bi se u izborni ciklus tako da bi 2022. godine mogli da budu održani opšti izbori na svim nivoima, od lokalnih do predsedničkih, što bi donelo značajne uštede vremena i novca - objašnjava naš izvor iz vrha SNS i dodaje da odluka sigurno neće biti doneta naprečac.

- Vučić će pažljivo saslušati sve argumente svih kolega. Nakon toga, zajedno ćemo doneti odluku. Kakva god ona bila, biće u najboljem nacionalnom interesu - uverava sagovornik Informera.

Komentarišući predstojeću sednicu predsedništva stranke, šef Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da će konačnu odluku potvrditi i Glavni odbor partije.

- Razgovaraćemo o izborima na sednici predsedništva i nakon toga obavestiti javnost. SNS je uvek spreman za izbore na bilo kom nivou i konačna odluka biće doneta u najboljem interesu države. Znate, ako opoziciji nije dosadno da gubi, nije ni nama da je pobeđujemo! - poručuje Glišić.

S druge strane, opozicija, koja se na društvenim mrežama i u pojedinim medijima stalno junači i traži vanredne izbore, sada o tome ćuti kao zalivena. Tako Saša Janković i Vuk Jeremić juče nisu želeli da govore o ovoj temi, dok su nam iz DS kratko poručili da su ohrabreni rezultatima nedavnih lokalnih izbora.

- Nakon prosečnog rezultata od skoro 15 posto u četiri opštine, izuzetno smo ohrabreni trendom rasta na nacionalnom nivou - kažu u stranci Dragana Šutanovca. Međutim, funkcioneri s kojima smo razgovarali nezvanično navode da Šutanovac smatra da DS još nije potpuno spreman za parlamentarne izbore.

#Aleksandar Vučić

#Izbori

'