AKTUELNO

Rad predsednika Srbije Aleksandra Vučića građani su, na skali od jedan do pet, ocenili ocenom 4,1.

To je pokazalo istraživanje beogradskog lista "Politika" i Agencije "Faktor plus", a ispitanici su ocenjivali i rad premijerke i ministara, i najbolje su ocenili upravo predsednicu vlade Anu Brnabić sa 3,1.

Ministri unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, državne uprave Branko Ružić i spoljnih poslova Ivica Dačić ne zaostaju mnogo za premijerkom sa prosečnom ocenom 2,8.

Pročitajte još: NEDVOSMISLENA PODRŠKA - Istraživanje pokazalo: GRAĐANI NAJVIŠE VERUJU VUČIĆU I SRPSKOJ NAPREDNOJ STRANCI

Ocenama između 2,5 i 2,7 ispitanici su ocenili rad ministara Rasima Ljajića, Zorane Mihajlović, Milana Krkobabića, Nenada Popovića i Zlatibora Lončara.

Ispod 2,5 ocenjeni su ministri Dušan Vujović, Aleksanar Vulin, Jadranka Joksimović, Goran Knežević, Branislav Nedimović, Goran Trivan, Aleksandar Antić, Nela Kuburović, Vanja Udovičić, Vladan Vukosavljević, Slavica Djukić-Dejanović i Zoran Djorđević.

Prema ispitanicima, jedva prelaznu ocenu, 2,1 - dobio je ministar prosvete Mladen Šarčević. Ispitanici su bili upitani i da ocene petogodišnji rad, od 2012. do 2017. godine, bivšeg predsednika Tomislava Nikolića, a dali su mu - 2,5.

#predsednik

'