AKTUELNO

Pored saradnje sa javnim službama, jedan od spornih detalja u njegovoj biografiji je njegova ratna prošlost.

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, umesto da razjasni  svoju kontroverznu biografiju sve više se upetljava u sopstvene laži.

Jedan od spornih detalja u njegovoj biografiji je njegova ratna prošlost. Naime, on je davao oprečne izjave o svom boravku na ratištu devedesetih godina.

Devetog marta 2017. Janković je izjavio da je devetog marta 1991. bio na ulici, i to u jednoj veoma čudnoj situaciji. On je rekao da je tada bio i na ratištu, i da je imao priliku da neki vikend izađe, i da se seća svog potpunog šoka, da su sa jedne strane bili ljudi na frontu, koji gube živote, a onda je za vikend došao u Beograd, i dok je stajao na ulici gledao je drugu stvarnost.

Onda je danas taj isti Janković, na pitanje da li je izjavio da je 1991. bio na ulici rekao da nije to rekao, da je rekao da je devetog marta bio na ulici, ali ne te godine. U videu možete pogledati da li je to istina.

Pitanje je kada je Saša Janković lagao: danas, ili u u martu ove godine. Osim što ne govori istine o svojoj ratnoj prošlosti, on pokušava i da prikrije svoju saradnju sa stranim službama.

Foto: Printscreen

- Ja sam javno ovlastio Bezbednosno-informativnu agenciju da objavi sporazum, jer po Članu 25, stav tri zakona o BIA-i, svi saradnici imaju sporazum sa Agencijom da bi ona njihova prava čuvala, a i oni tajne. Rekao sam da objavi takav sporazum, nepostojeći, ako postoji - rekao je Janković.

Janković opet laže. Takva uredba ne postoji ni u jednoj uredbi ni zakonu. Član 25 o BIA, na koji se Janković poziva ne predviđa potpisivanje bilo kakvog sporazuma.

Pogledajte kako glasi Član 25:

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Janković je izgleda bio uveren da niko od novinara neće pročitati Član 25 zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji, sa druge strane, Janković, svestan da je razotkriven preti čelnicima BIA da će doći do međunarodnog skandala ako objave dokaze o njegovoj saradnji.

Foto: Printscreen

- Kada bi bilo ko ozbiljan poverovao u to što je objavljeno, to bi značilo da je Republika Srbija u međunarodne institucije ubacuje agente, to bi bio ogroman institucionalni problem za Republiku Srbiju, a sistem bezbednosti u Republici Srbiji, do koga ovoj vlasti nije ni najmanje stalo, bi bio drastično urušen jer bi svi oni koji rade za državnu službu obaveštajno, van granica naše zemlje, u međunarodnim institucijama i stranim zemljama znali da će sutra neko moći da ih proda za šaku političke moći - kazao je Janković.

Antidot je objavio da je Janković saradničke informatorske usluge Bezbednosno-informativnoj agenciji pružao i dok je radio u misiji OEBS-a.

Foto: Printscreen

Ukoliko želi da se bavi politikom Janković mora da počne da govori istinu, umesto što se sve više upetljava u sopstvene laži.

Pročitajte još: Evo šta građani stvarno misle: SRAM VAS BILO, JANKOVIĆU!

#Antidot

#BIA

#OEBS

#Saša Janković

'