AKTUELNO

- Nemamo problem da proverimo svaku nabavku i do 2017. godine - rekao je ministar MUP.

Policija nema problem da po predlogu tužilaštva proveri svaku nabavku, uključujući i ugovore o nabavci osvetljenja sa firmom "Kip lajt", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ogovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe SDS Marka Đurišića o nabavci novogodišnje jelke za 83.000 evra koja je postavljena u Beogradu i navoda da je očigledno reč o korupciji, Stefanović kaže da pretpostavlja da Đurišić misli na Tadića, Šapića ili Đilasa pošto su, dodaje, ugovori sa "Kip lajtom" od 1999. do 2012. "bili mnogo ozbiljniji i mnogo veći".

- Pobrinuću se da vidim da li je neko od tih lica za procesuiranje i šta je odgovornost tih lica u različitim nabavkama osvetljenja i po cenama po kojima su nabavljana, a sve ono ostalo što bude tužilaštvo predložilo, mi ćemo to proveriti - kaže Stefanović.

Nemamo problem da proverimo svaku nabavku i do 2017. godine, dodaje ministar.

Nakon što je javnost saznala da je jelka kupljena od "Kip lajta" za 83.000 evra, gradonačelnik Beograda Siniša Mali je naložio raskid ugovora sa tom firmom, koja je potom saopštila da će jelku pokloniti građanima.

Pročitajte još: Dačić primio novog ambasadora Kube u Srbiji: Saradnje dve zemlje na odličnom nivou (FOTO)

#Beograd

#Jelka

#Nebojša Stefanović

'