AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da su tokom posete Rusiji razgovaralo o kupovini šest višenaminskih helikoptera Mi 17.

- U skladu sa svojim potrebama i finansijskim mogućnostima, započeti su razgovori sa ruskom stranom o kupovini višenamenskih helikoptera Mi 17, do šest aparata. Time bi značajno obnovili svoju flotu - rekao je Vulin.

Upitan da li se razgovaralo o nabavci sistema S-300, ministar odbrane je rekao da je rano govoriti o tome i da ozbiljne države o tako važnim potezima izveštavaju javnost "kada dođe vreme da se to desi".

- Važno je da ćemo nastaviti da radimo na formiranju helikopterskog centra, za remont helikoptera za ovaj deo sveta. 'Moma Stanojlović' već radi remont dva helikopreta za Makedoniju - naglasio je Vulin.

On je dodao da da je poseta bila veoma korisna, da je potvrdila visok nivo vojno-tehničke saradnje.

- Sve što smo do sada dogovorili sprovodi se u dan i sat. Ruska strana isporučuje sve što smo dogovorili, rade se remonti i modernizacije, a mi poštujemo svoje obaveze - naglasio je Vulin.

Osim heklikoptera, kako kaže, u Srbiju prema dogovoru stižu modernizovani tenkovi, modernizovana borbena oklopna vozila za pešadiju.

Upitan da li će zapad srdačan susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina čitati kao približavanje Srbije Rusiji, on je rekao da sve ozbiljne zemlje procavaju svaki susret i medijsko istupanje, da se proučava i govor tela.

- Sve ozbiljne zemlje analiziraju svaki susret, proučavaju govor tela. To govori o promenjenom položaju Srbije. Srbiji koja se poštuje, ceni - zaključio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Helikopter

#Rusija

'