AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Goran Vesić pozvao je sve građane Srbije, bez obzira na njihovo političko opredeljenje, da dođu na sutrašnji skup "Srbija nade" i čuju kako će Srbija izgledati u narednim godinama.

Vesić je naglasio da je to skup na koji nisu pozvani samo članovi i pristalice SNS i njenih koalicionih partnera, SPS-a i drugih stranaka, već svi građani Srbije.

"Pozivam ih da dođu i da razgovaramo o budućnosti Srbije, da čuju kako će naša država izgledati u narednim godinama, kako će se ekonomski razvijati, koliko će imati novih investicija, koliko će brzo rasti plate i penzije, kada ćemo postati članica EU, rekao je Vesić na televiziji Prva.

Dodao je da će odgovore na ta pitanja dati predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom govoru na skupu.

Vesić je istakao da je to skup većinske Srbije koja želi napredak i nastavak izgradnje puteva, pruga, povećanje životnog standarda.

Izrazio je nadu da će to biti najveći skup u modernoj istoriji Srbije, s obzirom na to koliku podršku ima SNS, što se pokazalo na poslednjim izborima.

Vesić je naglasio da će skup biti bez sukoba i da nikome neće biti prećeno, kao što se preti na nekim drugim skupovima.

Mogli ste da primetite šta se dešava na protestima poslednjih nedelja. Na našem skupu nikome neće biti prećeno. Mi verujemo da Srbija pripada svim građankama i građanima koji žive u njoj. Zato su na naš skup pozvani svi bez obzira na svoje političko opredeljenje jer ovo nije skup samo jedne stranke već svih koji žele da Srbija napreduje, istakao je funkcinere SNS.

Foto: Predrag Mitić

Naveo je da će biti reči i o tome da, posle teških tragedija koje su se dogodile u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu, kao društvo pokušamo da pronađemo rešenje kako nam se takve stvari više ne bi dogodile.

Te tragedije će ostaviti dubok trag na naše društvo. Naravno, najteže je članovima porodica ubijene dece kojima i ovom prilikom izražavam saucešće jer njihov bol ne može niko da umanji, ali mi kao društvo moramo odgovorno i trezveno da razgovaramo o tome šta moramo i možemo da učinimo da se to više nikada ne dogodi, rekao je Vesić.

Komentarišući proteste opozicije, Vesić je rekao da svako ima pravo da izrazi svoj politički stav u skladu sa zakonom, ali ne i da blokira saobraćajnice.

Naglasio je da preko mosta Gazela dnevno prođe oko 128.000 vozila u oba pravca, preveze se između 200.000 i 250.000 ljudi, saobraća osam linija javnog prevoza i 1.351 vozilo javnog prevoza, kao i da preko tog mosta dnevno u proseku prođe 7.171 laki kamion.

On je ocenio da je blokiranje "Gazele" kao jednog od najprometnijih mostova označava pokušaj da se blokira Srbija.

Niko ne osporava pravo bilo koga da protestuje, čak i kada to rade suprotno zakonima odnosno blokiraju saobraćajnice, ali ti koji to rade osporavaju pravo nama koji ne mislimo kao oni da se okupimo i iznesemo svoj politički stav. To govori o tome kako razmišljaju ljudi koji vode i zloupotrebljavaju taj protest a koji pripadaju delu opozicije, i kako oni vide Srbiju, rekao je Vesić.

Foto: Predrag Mitić

Naveo je da su skoro svi zahtevi izrečeni na protestu opozicije zapravo želje, kako je rekao, medijskog tajkuna Dragana Šolaka - da se ugasi REM koji njemu ne da nacionalnu frekvenciju, ugase druge televizije da bi njegova dobila nacionalnu frekvenciju, i utiče na programski sadržaj drugih televizija da bi, kako smatra, Šolak zarađivao više para na svojim televizijama.

Žalosno je što Šolak i političari iz opozicije koji su očigledno na njegovom platnom spisku zloupotrebljavaju nesreću koja se dogodila u Srbiji ne bi li Šolak zaradio još koji dinar, ne bi li se sakrilo da ima poslovne veze sa Kremljom o čemu pišu mediji, ne bi li se sakrilo da vodi kampanju protiv svoje zemlje, da plaća agenciju u inostranstvu da blati Srbiju u kojoj on ne živi, ali zato treba uništiti Srbiju u kojoj žive njegovi novinari, zaposleni u njegovim kompanijama jer je tako Šolak odlučio ne bi li od Srbije napravio deo svoje privatne kompanije, pa da onda preko svoje direktorke, kao što vodi medije, malo da vodi i Srbiju, rekao je Vesić.

To nedopustivo, kazao je Vesić i naglasio da Srbija to neće dozvoliti, te podvukao da će u Srbiji vlast birati građanke i građani na izborima.

Autor: