AKTUELNO

Danas su predstavljeni rezultati rada Gradske uprave koji su pokazali šta je sve urađeno u gradu od kad je na njegovo čelo došao aktuelni gradonačelnik Siniša Mali. Napravljena je komparativna analiza, a izveštaj na transparentan način pokazuje kakva je situacija zatečena i šta je urađeno od 2013. godine.

Javna preduzeća postala su ogledalo u kojima se vidi kako se radilo nekada, a kako danas, rekao je za TV Pink Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika Beograda.

- Preduzeća su imala gubitak od skoro dve milijarde 2013, a danas imaju dobit od 10 milijardi dinara, što govori da smo drastično smanjili troškove. Do 2013. su preduzeća bila oaze pravljenja troškova u okviru kojih su dominirali tajkunski poslovi - rekao je Milosavljević.

Foto: TV Pink

Suština reforme javnih preduzeća koja se vrši od 2013. godine jeste njihovo stavljanje u funkciju građana.

- Preko komunalne usluge utičete na kvaliltet života, ali kada napravite i dobit, 85 odsto dobiti ide u budžet, od čega svi građani prestonice imaju korist - kaže pomoćnik gradonačelnika.

Parking servis je, kako je istakao, zlatna koka grada, koja donosi najviše novca.

- Ne znamo gde je taj novac išao do 2013. godine. Dobit je danas pet puta veća nego tada, i pored toga što smo otvorili brojne parkinge i nova parking mesta. Ukinuli smo sve nepotrebne troškove i u ovom preduzeću - kaže Milosavljević.

Foto: TV Pink

Projekti u gradu podižu celu ekonomiju, što dovodi do novih projekata.

- Oni koji osporavaju Beograd na vodi, osporavaju ga jer znaju koliko je važan, ne samo za prestonicu, već za celu Srbiju. Beograd i Srbija su sada jedinstvena zemlja u svetu, jer mudrom spoljnom politikom imamo sporazume o slobodnoj trgovini sa brojnim zemljama, potpisnici smo CEFTE, imamo strateško partnerstvo sa Kinom i UAE. Jedinstveni smo jer ne postoji zemlja koja trguje sa celim svetom. Zato je Beograd interesantan - kaže Milosavljević.

Broj gradilišta u prestonici se povećava jer grad zadovoljava sve kriterijume koji su potrebni investitorima, istakao je pomoćnik gradonačelnika.

- Imamo odličan rejting i reputaciju sigurnog grada za investiranje - dodao je.

#Dragan Đilas

#Gradonačelnik

#Siniša Mali

'