AKTUELNO

Za Srbe sa Kosova i Metohije koji su juče iz Leposavića i Kosovske Mitrovice krenuli peške za Beograd da podrže predsednika Aleksandra Vučića i državu Srbiju na mitingu jedinstva 26. maja, danas je u Raškoj priređen domaćinski doček uz so i pogaču koju im je poslužila devojka u narodnoj nošnji.

Njih je na putu dočekao narod koji im je poželeo srećan i miran put, kao i predstavnici lokalnog rukovodstva i aktivisti Srpske napredne stranke koji su im zahvalili za požrtvovanje i trud kojim podržvaju svoju državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

Dejan Marjanović iz Leposavića rekao je da ih ni kiša ni loše vreme neće sprečiti da ispune svoj cilj.

"Krenuli smo juče sa punkta Jarinje, sinoć smo stigli u Bujanovac, prespavali i krećemo put Kraljeva. Nastavljamo naš put do Beograda. Danas su meteo uslovi lošiji nego juče, imali smo manjih poteškoća sa žuljevima na nogama i zahvaljujemo opštini Raška i medicinskom timu na pomoći. Nastavljamo put i poručujemo predsedniku Vučiću sa ovog mesta da se bori, da Srbija ne sme da stane", rekao je Marjanović.

Foto: Tanjug

Pomoćnik predsednika opštine Raška i predsednik opštinskog odbora SNS Raška Darko Milićević poželeo je srećan put prijateljima sa Kosova i Metohije.

"Okupili smo se ovde da naše prijatelje, braću sa KiM dočekamo na prolasku kroz našu teritoriju, da im poželimo srećan put i zahvalimo za sve što čine za državu Srbiju i što podržavaju predsednika Aleksandra Vučića u naporima da sačuva naše Kosovo i Metohiju i podržavaju sve ono što nas čini jednim dobrim, kompaktnim društvom, da možemo da se borimo sa svim onim problemima koji nas zatiču danas", rekao je on.

Foto: Tanjug

Grupa Srba iz Leposavića, severnog dela Kosovske Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja krenula je pešice za Beograd na skup podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je zakazan za 26. maj u Beogradu.

Iz Leposavića je krenula grupa od 23 mladića, 12 iz pomentog mesta i 11 i Severne Mitrovice, dok je iz sela Gornje Kusce, u Kosovskom Pomoravlju, krenula grupa od 13 mladića.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo i Metohija

#Raška

#Srbi

#pogača