AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i o učešću turskih kompanija u regionalnim infrastrukturnim projektima.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, kao i nastavku redovnog političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, saopštila je predsednikova Služba sa saradnju s medijima.

- Srbija očekuje da će početak rada Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Turske Republike, čije je formiranje predviđeno zajedničkom političkom deklaracijom potpisanom prilikom pomenute posete predsednika Erdogana, dati posebno veliki doprinos daljem jačanju odnosa dveju država - istakao je predsednik Vučić i naglasio da će do kraja godine otvoriti još dve nove turske fabrike, u Lebanu i Žitorađi.

Foto: Tanjug

On je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa koji su dostigli najviši nivo do sada, o čemu svedoči i veliki broj razmenjenih poseta zvaničnika u proteklom periodu, među kojima je, svakako, najznačajnija poseta predsednika Turske Republike Redžepa Tajipa Erdogana Republici Srbiji.

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci koju Turska, koja je i sama kandidat za članstvo u Evropsku uniju, daje Srbiji po pitanju evro-integracija.

- Ekonomija je oblast kojoj moramo posvetiti ključnu pažnju. Verujemo da će budući rad Visokog saveta za stratešku saradnju biti u funkciji bolje ekonomske saradnje. Očekujemo veće prisustvo turskih kompanija i povećanje turskih investicija u Srbiji u narednom periodu - istakao je predsednik Vučić.

Ministar Čavušoglu je ocenio da je poseta predsednika Turske Erdogana Srbiji bila odlična i zahvalio je predsedniku Vučiću na ličnom doprinosu u organizaciji posete.

- Srbija je iskreni prijatelj Turske i ono što Vi radite najbolje je za Vašu zemlju, ali i za čitav region - istakao je ministar Čavušoglu.

Foto:

#Aleksandar Vučić

#Fabrika

#Turska

'