AKTUELNO

Duško Vukajlović, direktor Eko medije, govoreći o odnosima Srbije i Grčke i rečima predsednice Grčke Katerine Sakelaropulu u Beogradu, kaže da se nada da ta zemlja neće promeniti svoj stav o Kosovu.

- Juče smo čuli i od grčke predsednice da pritisci postoje, skoro dve decenije se od Grčke traži da promeni svoj stav, da prizna Kosovo, ja se nadam da neće, ali se nikad ne zna šta nosi vreme pred nama - rekao je Vukajlović za Pink.

Kako kaže, misli da će svi oni koji odlučuju u Briselu pokušati da pažnju sa drugih problema usmere na Kosovo i da ovde "reše neki problem" kako bi pokazali svoj uspeh.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja sam siguran da Srbija neće nikad priznati nezavisnost bilo kog dela svoje teritorije, pa tako ni Kosova i Metohije - ocenio je Vukajlović i dodao da je bitno da ostanemo na putu razgovora i da sačuvamo mir i stabilnost.

Dr Marko Selaković, savetnik gradonačelnika Kragujevca, kaže da za neke u Srbiji nije siguran da ne bi priznali nezavisnost Kosova i Metohije.

- Za Aleksandra Vučića i ljude koji trenutno vode Srbiju mogu da kažem da su to ljudi koji ni po koju cenu ne bi priznali nezavisnost Kosova i ne bi stavili svoj potpis na tako nešto - navodi Selaković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, ne iznenađuje ga što Grčka još uvek odoleva pritiscima i ističe da naše zemlje imaju dokazano višedecenijsko prijateljstvo.