AKTUELNO

Narodni pokret za Srbiju je odgovor na izazove sa kojima se suočava naša zemlja, izjavio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić.

On je, gostujući na televiziji Hepi, rekao da izazovi sa kojima se suočavamo nisu čisto poltički i da mi sada rešavamo problem, odnosno otvoreno pitanje koje postoji barem 150 godina - pitanje Kosova i Metohije, te da je vreme da se to pitanje reši.

To nije čisto političko već nacionalno pitanje i zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da okupi što veći broj stranaka, udruženja, uglednih pojedinaca koji bi mogli da daju svoj doprinos da se sačuva Srbija i naši nacionalni interese”, rekao je Vesić.

To, dodao je, ne znači da će oni koji budu bili u pokretu isto misliti po svim drugim pitanjima i da će stranke koje budu bile u pokretu biti ugašene.

“SNS će biti avangarda tog pokreta i činiti njegovu snagu, ali naravno da su nam potrebi svi ljudi koji žele da se sačuva država i to je nešto što je suština ovog pokreta i na čemu će se sigurno raditi", istakao je Vesić.

Naveo je da se Vučić uvek u svojoj političkoj karijeri trudio da dobije što širu podršku za svoje političke ciljeve.

Mi smo SPS uzimali u vladu i kada nam matematički ta stranka nije bila potrebna jer smo želeli da imamo što više stranaka koje su okupljene oko državotvornih ciljeva. Tako je i sa ovim pokretom”, rekao je Vesić i zaključio:

Nama je važno da se okupi što više političkih stranaka, pojedinaca i udruženja građana i da zajednički pokažemo da nam je Srbija iznad svega jer, nažalost, postoje političke stranke i pojedinci koji pokušavaju da politički profitiraju na temi KiM